sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Viherpöllö -lapaset + ohje

Kuten kaikki käsityöläiset tietävät, joskus iskee sellainen inspiraatio että oksat pois. Ja kuten kaikki bloggaajat tietävät, tämä johtaa mielenkiintoisiin kuvaussessioihin. Tänään löysin itseni ruusupuskasta (ja yhtään ruusua ei näy kuvista) pylly pystyssä yrittämässä ikuistaa uusimpia tekeleitäni. Ikkunakin piti karmeineen kantaa taustalle rekvisiitaksi. Mahtoi naapurit taas raapia päätään ja miettiä pii-paa-auton soittamista. Mies tyrski naurussaan talon toisella puolella.

Huolimatta siitä, että listallani oli tärkeämpiäkin asioita ja neuleita, halusin päästä kokeilemaan minulle uutta tekniikkaa välittömästi kun siitä luin. Kyseessä on siis silmukoiden tekeminen jäljitellen neuleeseen. Tällä saa vältettyä kaikki ne sudenkuopat, joihin kirjoneuletta suunnitellessa törmää. Esimerkiksi tämä Viherpöllöksi ristimäni malli on odottanut vuoroaan kohta vuoden, mutta törmännyt mahdottomuuteensa, koska siinä on liikaa värejä. Muokkasin hieman viherpöllöä ja laitoin puikot kilisemään. Tein siis ensin normaalit yksiväriset naisten lapaset peukalokiilalla tämän luottokaavion mukaan. Päättelin lapaset. Pujotin langan neulaan ja aloin tekemään.

Lapasten kaavion saat tulostettavassa muodossa täältä.

Viherpöllölapaset

7 veljestä on luottolankani <3

Näin jälkeenpäin mietittynä, sitä voisi tietysti aloittaa mahdollisimman yksinkertaisella mallilla jonkin uuden kokeilun. Ei kaksivärisellä, kohtalaisen isolla kuviolla. Noh, tällaiset näistä sitten tuli. Huomaa, ettei käsiala ole kuviossa vielä kovin vakaata. Ensinnäkin, kannattaa katsoa tämä video. Sitten kannattaa huokaista, miettiä ja valita pienempi kuvio. Kun tekniikka kehittyy, voi kokeilla tässä olevaa pöllöä. Pöllöt eivät ole ihan identtiset, koska violettien lankojen värisävy oli liian lähellä tosiaan ja näin ollen päädyin jättämään toisen pöllön nokan ilman silmukoita, jotta se erottuisi.

Tekniikkana tätä voi ehottomasti suositella niille, joilla on kammo kirjoneuletta kohtaan. Aion itsekin vielä kokeilla silmukoiden kirjomista, kunhan löydän paremman mallin. Siltikin, mietin näitä tehdessä, että teen nopeammin parin kirjoneulelapasia kuin parin näitä.

Neulo ensin yksiväriset lapaset.

Tee sitten neulalla silmukoita jäljitellen kuvio.

Perjantai-illasta alkaen vaivannut migreeni onnistui iskemään minut taas ihan kohtalaisesti kanveesiin. Tästä huolimatta, kävimme eilen porukalla tyhjentämässä muuttoa suunnittelevan kaveripariskunnan tiluksia. Mukaan tarttui mm. peräkärryllinen ikkunoita, joista yksi näkyy lapasten taustalla. Näistä ikkunoista ihana Mies lupasi rakentaa minulle kasvihuoneen. Saa nähdä, voi olla että sinne pääsee istuttamaan taimia sitten keväällä 2017. Jos teillä on jotain ohjeita antaa kasvihuoneen tekemiseen (mitä tehdä, mitä välttää), niin mielelläni otan opastusta vastaan. Migreeni esti myös suunnitelmani tehdä kakku tätä namihiiren kakkukisaa varten. Jos vaan reissultani selviän ensiviikon loppuna ajoissa kotiin, teen kakun sitten. Naked cake on minulle vielä kokeilematonta aluetta ja Pöpelikön munat odottavat leipomisvimmaa.

Lapasten alla kokoamista vailla valmis kasvihuone.


Mitä mieltä sinä olet näistä lapasista?

8 kommenttia:

 1. Moi.
  Onko tuo tapa helpompi,kuin neulomalla mielestäsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on helpompi neuloa, mutta se varmaan vähän riippuu että kumpi tekniikka on tutumpi. :)

   Poista
 2. Siis aivan tajuttoman hienot, tasaiset.siistit! Ihanat! Minäki halluun joskus testata😝!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos aika on kortilla, niin voi aina ostaa valmiit lapaset ja kirjoa niihin. Tai lahjoa miehen viemään lapset ulos ja sukeltaa hetkeksi neulomisen maailmaan.

   Poista
 3. Voi miten osaakin olla viehättävät lapaset. Minä joskus ehkä vuosi takaperin yhtäkkiä ihastuin kaikkiin pöllökuoseihin, joten nykyään aina kun näen siellä tai täällä pöllöä, niin sydän lyö yhden ylimääräisen kerran :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja pöllöjähän tuntuu olevan nykyään joka paikassa. :)

   Poista
 4. Hienot lapaset. Minä aikoinaan tein tosi paljon kuvioita tuolla ompelutekniikalla. On minusta neulomista helpompaa, kun ei tarvitse huolehtia lankojen kireydestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä opettelin todellä kätevän nurinpäin-neulomistekniikan kirjoneuleeseen ja sen jälkeen ei ole enää tarvinnut murehtiä langan kireydestä, kannattaa tutustua. Ehkä minä vielä jatkan harjoittelua tällä ompelu-tekniikalla.

   Poista