perjantai 19. toukokuuta 2017

Vauvan letut

Tervehdys täältä räkätaudin keskeltä! Täällä tauti jatkuu edelleen, tosin kuume on nyt jo poistunut talosta. Koko ajan saa olla niistämässä omaa nenää tai pyyhkimässä Kekkosen naamaa. Kaivattiin jotain vaihtelua päivään, joten kokeiltiin salaisen leivontaystävän laittamaa lettu-ohjetta. Pienensin hieman annosta, jolloin taikinasta tuli juuri sopivasti meille kahdelle. Kekkonen söi omansa mustikoilla ja karpaloilla höystettynä. Minä, joka yleensä syön lettuni kermavaahdolla, jäin kaipaamaan vaikkapa marjarahkaa, se menisi näitten kanssa hyvin.

Huomenna on tiedossa jännä päivä, lähdetään päiväretkelle tuonne hieman etemmäs. Ollaan Joensuussa käyty, mutta nyt suunnataan Savon puolelle. Mielenkiinnolla odotan mitä mieltä Kekkonen on moisesta. :)

Vauvan letut maistuivat minullekin :)


Vauva letut 

14 pientä lettua

2 munaa
1 kypsä banaani (myös esim. päärynäsose voisi sopia hyvin)
2rkl vettä/korviketta/äidinmaitoa

öljyä paistamiseen

Vatkaa munat kulhossa (sauvasekoittimella). Pilko banaani sekaan ja lisää neste. Surraa taikina sauvasekoittimella tasaiseksi. Paista miedolla lämmöllä öljytyssä pannussa. Anna jäähtyä ennen vauvalle tarjoamista. Koristele halutessasi esim. marjoilla.


Hyvin kelpasi testaajalle.

5 kommenttia:

  1. Voi noita ihania suuria silmiä <3 Miten hän niillä maailmaa katselee ja tutkii tarkkaan :)
    Odotan niin juhannusta, tai oikeastaan sen jälkeistä viikkoa, kun pääsen siskon luo katsomaan hänen pientä, sitten jo 6 kk:n ikäistä poikaansa, jota en ole vielä nähnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puoli vuotiaat on vielä niin kovin avuttomia ja suloisia, mutta kuitenkin kiinnostuneita ja innostuneita kaikesta. Ihanaa aikaa. :)

      Poista
  2. Kommenttinikin taisi kadota taivaan tuuliin minkä pari päivää sitten puhelimella kirjoittelin, yllättävää =)
    Mutta kiva jos Kekkosellekin maistui letut =) Reseptistä ajattelinkin että saattaisi pienellä muutoksella sopia pienelle =)
    Parisi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin maistui, näitä tehdään uudelleenkin. Sain vielä sellaisen vinkin, että ohjeeseen kannattaa lisätä ripaus kardemummaa, pitää kokeilla. :)

      Poista
  3. Eihän näitä saa paistettua!!!��

    VastaaPoista