sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Fazerina -juustokakku

Hauskaa äitienpäivän iltaa kaikille! Ajattelin naputella tänne salaiselta leivontaystävältä saamani kakun ohjeen samalla kun seuraan toisella silmällä Suomi-Sveitsi -peliä. Katsotaan miten paljon kirjoitusvirheitä mahtuu väliin. Minä olen hieman huono noudattamaan ohjeita ja päädyin hieman soveltamaan tässäkin. Omat lisäykseni ovat suluissa.


Fazerina-juustokakku



Fazerina -juustokakku


1pötkö dominokekskejä (175g)
70g voita

100g fazerinaa (jos tekisin uudelleen, laittaisin ainakin tuplamäärän)
4kpl liivatelehtiä
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g appelsiinituorejuustoa
200g ranskankermaa
1dl kuohukermaa (laitoin 2dl)
0,5dl sokeria
(1,5rkl kaakaota)
3rkl maitoa

koristeluun
fazerinaa

Murenna keksit hienoksi (pussissa kaulimella hakaten, purkaa hyvin paineita). Sulata voi ja sekoita keksinmuruihin. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele taikina sen päälle. Laita jääkaappiin. 

Sulata suklaa ja aseta jäähtymään. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma, lisää siihen tuorejuustot, ranksankerma, sokeri (ja kaakao). Sekoita sula suklaa joukkoon.  Lämmitä maito kiehuvaksi ja liota kuivaksi puristellut liivatelehden siihen. (Stana, Sveitsi teki maalin.) Kaada ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi (oli hyytynyt jo 3 tunnissa). Koristele pienityillä fazerinan palasilla tai vedä esim. juustohöylällä patukoista kippuroita lastuja. 



Täällä on jatkunut sairastelu. Käytin tänään Kekkosta lääkärissä, kun kuume pomppasi eilen ja herra ei ole oikein syönyt tai juonut kunnolla. Lääkäri ei kuitenkaan löytänyt mitään erikoisempaa, mutta käski palaamaan päivän tai parin päästä, jos kuume ja syömättömyys jatkuu. Itsellänikin on ollut lämpöä, kamala yskä ja nenä aivan tukossa pystyasennossakin. On ollut todellinen äiti-olo näin ensimmäisenä äitienpäivänä: olen valvonut kaksi yötä sairaan lapsen kanssa, päälleni on kuolattu ja paitaani on niistetty varmastikin nenää ja kaiken kruunaa mango-kaurapuuron jäänteet, kun ei oikein kelvannut iltapala Kekkoselle. Mutta silti oma lapsi on kumman rakas. (Stana, Sveitsi teki toisen maalin!)

Kekkonen kuvattuna ennen sairasteluja, toivottaa hauskaa sunnuntai-iltaa.

2 kommenttia:

  1. Voi miten hän on suloinen <3

    Eilen illalla juuri muisteltiin meidän "pientä" poikaa, millainen hän oli syntyessään ja kasvaessaan: miten hän sai "rautalankasitterissään" omaksi ilokseen välillä ihan hirveitä kilareita jotta sai sen keinumaan raivokkaasti :D - nyt hän lähetti äitienpäiväonnittelut maapallon toiselta puolelta aamupäivällä :) Onneksi tulee jo tiistaina kotiin niin saan kuulla äänensäkin.

    VastaaPoista
  2. Heissan.
    Toivotaan ,että tauti hellittää.Kakku on herkullisen näköinen,maistuis varmaan mullekkin.Hieno kuva pojasta.

    VastaaPoista