maanantai 29. toukokuuta 2017

Ompele vauvalle: Pöllölelu

Kyllä täällä aina välillä tehdään muutakin kuin leivotaan ja syödään. Eilen oltiin Kekkosen kanssa Savossa kummitytön 2-vee synttäreillä ja oli niin kivaa, että Kekkonen nukkui koko yön heräämättä kertaakaan. Pitäisi vissiin juhlia useamminkin.  :)

Viime viikolla iski ompeluvimma. Tiedättehän sen tunteen, kun saa inspiraation ja silloin ei malta odottaa edes kangaskauppaan (tai lankakauppaan yms.) pääsemistä vaan pitää alkaa heti tekemään. Tällä kertaa syntyi Kekkoselle rapiseva pöllölelu. Herraa kinnostaa tällä hetkellä kaikki kova (mitä voi pureskella) ja kaikki mistä kuuluu ääntä, joten tämä sellofaanilla rapisemaan saatu pöllö tuntuu olevan suosiossa nyt.




Tarvikkeista pakolliset ovat lähinnä kankaat, muuten voi soveltaa ihan mitä kotoa sattuu löytymään. Jos omaa silmää miellyttää värikkäämmät kuosit, niin antaa palaa vaan. Meillä on toisessa pöllössä sisällä vanhan helistimen helistin osa (sori Usva, tälle löytyikin käyttöä) ja toiseen laitoin pienen pussukan sisään pieniä kulkusia. Jos näitä ei ole, voi ihan hyvin jemmata suklaamunayllätysrasiaan pari pientä nappia, niistä kyllä kuuluu ääntä. Nauhoja on kiva vauvan näplätä ja tuo löytämäni puinen rengas täyttää pureskelutarpeen. Pöllöön voi halutessaan lisätä nappeja ja kaikkea muuta tilpehööriä. Niiden kiinnitys kannattaa tarkistaa säännöllisesti, etteivät ne pääse irtoamaan vauvan suuhun.

Kaavan ja tarkemmat ohjeet voit ladata täältä.

Tarvikkeet pöllöön.

Ommellessa nauhat jätetään sisäpuolelle ja sellofaani on helpoin käsitellä neliön muotoisena.

Jos et lisää saumavaroja, irroita langanpätkät ennen lelun antamista vauvalle.

Vimmassani eksyin myös nettikangaskauppaan ja tilasin myös muutamia vaatekankaita Kekkoselle. Katsotaan saadaanko mitään niistä aikaan, meiltä kun ei vieläkään löydy sitä saumuria. Nyt pitää vaan alkaa kaavoja suunnittelemaan.

Lisää vauvanompeluideoita löytyy näistä: bodyhousuttunika.


Testaaja on tyytyväinen.




4 kommenttia:

  1. Moi
    Ompas ne somia,mutta soma on käyttäjäkin.

    VastaaPoista
  2. Ihana postaus ja varsinainen hurmuri taitaa rakastaa pöllöään.

    VastaaPoista
  3. Ihania pöllöjä ja suloinen Kekkonen =)
    Parisi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja pakettisikin lähtee ensi viikolla matkaan =) Viimeistelyä vaille valmis =)

      Poista