torstai 19. toukokuuta 2016

Pöytä

Sillä aikaa kun minä olen puurtanut toimistossa, Mies ja miehen Veli ovat touhunneet. Tällä kertaa syntyi oman pihan tukeista nuotiopaikalla pöytä. Penkithän rakennettiin jo aikaisemmin, alkuperäiset kuvat ovat täällä. Nyt niitä siirrettiin hieman, ettei pöytää kohti tarvitse nälissään kurkotella. Myös nuotiopaikka meni uusiksi, sitä hieman levennettiin ja tiilet aseteltiin uudelleen. Mies hitsasi kehikon, jonka päälle saa ritilän ja muurinpohjapannun.

Uusi pöytä, mahtuu isompikin ryhmä syömään


Pöytä on todella painava. Palat muotoiltiin toisella puolella pihaa, kannettiin yksitellen nuotiopaikalle ja koottiin siinä. Pöytätason muodostaa kolme osaa, jotka on kaikki sahattu samasta tukista. Samasta puusta on myöskin tehty jalat. Pinta on hiottu, samoin kuin penkitkin. Mitään aineita ei ole käsittelyyn käytetty, nyt ne saavat harmaantua rauhassa sään armoilla. Kyllä näillä kehtaa nauttia kesän antimista. Pöytä ei suinkaan ole vinossa, vaan kuvaaja on ollut näitä ottaessaan. :)

Seuraavana työjonossa on kasvihuone. Meillä on vino pino vanhoja ikkunoita odottamassa. Jään mielenkiinnolla seuraamaan mitä miehet saavat niistä aikaiseksi. Mahankin kasvu kuulema huomioidaan rakennussuunnitelmissa, että mahdun sinne loppukesästä satoa keräämään. Minä taidan uskaltautua ensi viikonloppuna kylvämään ensimmäiset siemenet ulos, ainakin porkkanan. Täällä Siperiassa on nimittäin ollut vielä aika kylmiä öitä.


Nuotiopaikka on sopivasti saunan edessä.

9 kommenttia:

 1. Onpas upea pöytä ja penkit.
  Osallistu kastehelmi arvontaan.
  Hyvää torstai päivää sulle.

  VastaaPoista
 2. Hei.
  Ompas jykevä pöytä ja penkit,eivät ainakaan itse lähe kulkemaan.hienoa työtä.
  Onnittelut nimipäivä sankarille.

  VastaaPoista
 3. Hieno pöytä ja sopii erinomaisesti ympäristöönsä. Siinä on mukava nauttia nuotioevästä isommallakin porukalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patjalla ja patioteltalla muuttuu kuulema kätevästi myös vierashuoneeksi... xD

   Poista
 4. Upea pöytä hienossa ympäristössä. Kaihoten katselen näitä hienoja maalaismaisemia vaikka ihan hyvin tiedän, että kerrostaloasuminen sopii minulle ihan hyvin. Mutta saahan sitä unelmoida kaikesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä kuvailisinko tätä niinkään maalaismaisemaksi, lähiö tämä on. Minusta vaan on tullut mestari illuusion-luoja ja naapureiden talojen rajaaja kuvista pois. :)

   Poista
  2. No, lähiökin on hyvä, kun lähinnä kait kaihoilen omakotitaloelämää jostain perisuomalaisesta syystä. Onneksi ei ole mahdollisuuksia ja onneksi tykkään omasta kodistani.

   Poista