sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Puutarhan olemattomuudesta

Viime talvi teki tuhojaan puutarhassa ja erityisesti kukkapenkeissä. Melkein voin sanoa että kaikki kuoli, liljat, tulpaanit, neilikat, pionit. Ainot jotka urheina ovat ponnistaneet maasta, ovat kuunliljat. Olen muutamia paikkaustaimia ostanut, mutta edelleen penkit huutavat mustana tyhjyttään. Tosin hiljalleen ne täyttyvät rikkaruohoista. En tiedä miksi en ole pahemmin jaksanut tehdä asialle mitään. Ehkä syksyllä voi sitten tilata miljoona sipulia ja heitellä ne vaan paikalleen.

Hävettää tunnustaa, mutta tämä taimi on kaupasta ostettu hätäratkaisu.

Yksi dahlia kukkii, muut tekevät vain vartta.


 Metsämansikoita täällä riittää.

Pajuista punotut kukkapenkit olisi nyt hyvä uusia, koska pajut ovat alkaneet hapristua ja niiden muodostama aita madaltuu kesä kesältä. Mietin kylläkin että voisiko osan kukkapenkeistä vaan "purkaa" ja unohtaa. Turhauttavaa kun monen kesän aikana tänne vaivalla (ja kovalla hinnalla) kannetut kukat ovat mennyttä. Mies tosin vihjaili jotain uusista taimista kun löysi minut apaattisena tuijottamasta kukkapenkkejäni. Katsotaan löytyykö uusi inspiraatio ensi viikon aikaan.

Mites teillä muilla, onko tilanne ollut muualla niin hurja että kaikki on mennyttä?8 kommenttia:

 1. Uskon että kyllä se inspiraatio tulee viimeistään taimikaupassa. Laitatko tilannepäivitystä?

  VastaaPoista
 2. Ilmeisesti tuota on ollut ainakin siellä Lieksan suunnalla liikkeellä :( Minun pionit taitaa kuolla jo ennen talvea, Usva - Päivin pioni 2-0

  VastaaPoista
 3. Tunnen tuskasi, niin paljon meni meiltäkin ja vieläkin osa tuijista joiden luulin selvinneen talvesta näyttävät ruskistumisen merkkejä. tsemppiä sulle, kyllä se uusi inspis iskee uudestaan, jos ei nyt niin vaikka ensikesänä. kuvien perusteella teillä näyttää kuitenkin kauniilta ja kesäiseltä.

  VastaaPoista
 4. Moi
  Multa voisit saada ,neilikoita,vuohenjuuria,päivänkakkaroita,agieijoja.monivuotisiakukkia.

  VastaaPoista
 5. Minäkin suunnittelen syksyksi sipulienheittelyä multaan ;)

  VastaaPoista
 6. Rikkaruohot valtasivat kukkapenkkini ja mä luovutin...

  VastaaPoista
 7. Kauniit kesäkuvat. Viimetalvi todella oli ankara. Minultakin hävisi töyhtöangervoa ja olipa pakko ostaa uudet taimet.

  VastaaPoista
 8. Juu, otti meidänkin piha pahasti osumaa viime talvesta :( nyt sitten tuhoja korjailtu ja toivotaan, ettei ensi talvi olisi yhtä kurja!

  VastaaPoista