torstai 10. syyskuuta 2015

Mannapannukakku

Tänään oli pitkä päivä töissä. Ei töissä mitään vikaa, vaan niiden määrässä. Puhelin lauloi ja sähköposti soi hoosiannaa. Pääsin lähtemään kohtalaisen ylityömäärän jälkeen ja tiesin, että oli pakko saada jotain makeaa. Ei pitäisi tietysti valittaa, mukavampaa töissä on tehdä jotain kuin vaan pyöritellä peukaloitaan.

Sain leivontaystävä-pariltani mannapannukakun ohjeen, ja en ollut ikinä tehnyt sellaista aikaisemmin. Mies totesi tekeleeni maistuvan ihan pannukakulta. Tosin ilman vaniljamustikoita se olisi ollut hieman pliisua, suolaa olisi saanut olla hieman enemmän kuin ohjeessa. Seuraavalla kerralla ajattelin kokeilla jotain maustetta, kenties kanelia tai kardemummaa? Hyvää pannukakku kuitenkin oli, se osa mikä ei uponnut naapureihin, upposi minuun. Päivä pelastettu.

Mannapannukakku vaniljamustikoilla

Mannapannukakku

8dl maitoa
1,5dl mannasuurimoita
0,5tl suolaa
2 munaa vaahdotettuna
2rkl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
2tl tomusokeria

Vaniljamustikat
2,5dl vaniljakastiketta
3dl mustikoita

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka (n.22cm leveä) ja jauhota mannaryyneillä. Kuumenna maito kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita mannaryynit ja suola sekaan.  Keitä miedolla lämmöllä noin 4 minuuttia sekoittaen koko ajan. Ota kattila pois liedeltä ja lisää munat, sokeri ja sitruunankuori. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja siivilöi tomusokeri pannukakun päälle.

Vaahdota vaniljakastike ja sekoita mustikat joukkoon.

Ohje on alunperin täältä.




Tähän on muuten hyvä käyttää vanhentumassa olevat munat ja maidot. Lisää hävikkiviikosta voit lukea täältä.



8 kommenttia:

  1. Kävin katsomassa noita neuleohjeitasi. Oli hienoja. Nyt on pakko aloittaa joululahjojen teko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun suku ja tuttavat on varmaan korviaan myöten kyllästyneitä minulta tuleviin pehmeisiin lahjoihin. xD Mutta hienoa jos sinä täältä jotain inspiraatiota saat. :)

      Poista
  2. Hei.
    Täytyypä kokeilla,näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa laittaa reilummin suolaa ja tarjota makean (vaniljakastikkeen tai hillon kanssa) kanssa.

      Poista
  3. Onko se nyt nimeltään "Ahvenanmaalainen pannukakku", mikä tehdään tähdemannapuurosta? Sitä olen joskus tehnyt ja hyvää oli!
    Mutta pannari on aina pannari! Ei voi olla pahaa! :)

    VastaaPoista
  4. Tätä pitää kokeilla itsekkin! :)

    VastaaPoista