sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Välimeren kasvispiirakka

Tällä kertaa salaisen leivontaystävän kierrosta oli kannustamassa Vispilänkauppa. Emo oli arponnut kaikkien osallistujien kesken sieltä hankittuja leivontavuokia, joista toinen osui minulle. Ihanaa! Paketti oli saapunut sillä aikaa, kun olin työmatkalla. (Oli muuten taas sellainen reissu, että piti välillä käydä lääkärissä. Lääkäri totesi hartioiden olevan taas tulehtuneina, kuumettakin oli hieman siitä johtuen. Sain sitten 6 piikkiä kortisonia ja paikallispuudutetta sekä parin viikon kuurin tulehduskipulääkkeitä. Elämä alkaa onneksi jo voittaa.) En kerinnyt edes kimpsujani ja kampsujani purkaa, oli niin kiire päästä näkemään mitä olin voittanut.

Piirakkavuoka irtopohjalla

Välimeren kasvispiiras

Paketista paljastui ihana suorakulmion muotoinen tefloninen piirakkavuoka. Vuoka ei ollut ihan perinteinen vaan siinä on kätevä irtopohja. Itse vuoassa on siis pohjassa ympyrän muotoinen reikä, joka peittyy erillisellä pohjalla. Reiän kautta nostamalla piirakan saa irtoamaan reunoista ja se on helppo laittaa esille. Mukana tulleessa vihkosessa oli välimeren kasvispiirakan ohje. Sovelsin sitä hieman omaan makuun soveltuvaksi:

Välimeren kasvipiirakka


Taikina
250g vehnäjauhoja (hieman vajaa 4dl)
0,5tl suolaa
130g voita
1 todella onnellisen kanan muna
3rkl maitoa

Täyte
1 paprika
1 kesäkurpitsa
1 pieni munakoiso
1 purjo
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen

300g kermaviiliä
3 todella onnellisen kanan munaa
2 rkl vehnäjauhoja
suolaa ja pippuria
ripaus chilijauhetta

Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää pieneksi paloiteltu voi ja vaivaa taikina murenevaksi. Lisää loput taikinan aineet ja vaivaa palloksi (lisää tarvittaessa jauhoja). Laita pakastepussiin ja jääkaappiin noin tunniksi.

Paloittele vihannekset haluamasi kokoisiksi. Kuullota sipuleita ja purjoa paistinpannulla ruokaöljyssä hetki. Lisää sitten muut vihannekset. Anna paistua noin 10 minuuttia.

Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja muotoile reunat. Pistele haarukalla ja esipaista muutama minuutti 200 asteessa. Sekoita sillä aikaa kermaviili, jauhot ja munat yhteen ja mausta. Levitä kasvikset esipaistetun pohjan päälle ja kaada kermaviili seos niiden päälle. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. 

Piirakka oli oikein hyvä ja vuoka toimi kuin unelma. Tästä taitaa tulla minun luottovuokani. :) Näitä on erimallisia ja kokoisia, valikoiman näet tästä. Iso kiitos Redrose -emolle sekä Vispilänkaupalle!!!!

Tein tänään syksyn viimeisiä puutarhatöitä ja pelastin kaatuneet liljat maljakkoon

Irtopohjan kohottajana toimi Taika-kippo


6 kommenttia:

  1. Hei.
    Ompas syötävän näköinen,niin herkullinen,nam ,nam.

    VastaaPoista
  2. Tuollainen vuoka on varmaan hankittava! Ja kokeiltava sinun ohjettasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti suosittelen, vuoka on tosi kätevä! :)

      Poista
  3. Kiitos käynnistäsi. Kiva blogi sinulla.
    On niin herkullisen näköinen piirakka että on heti kokeiltava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piirakka oli oikein hyvää, ja tätähän voi muokata sitten haluamallaan tavalla. Alkuperäisessä ohjeessa oli sieniä, minä jätin ne pois.

      Poista
  4. Onnea vuoan saannista ja herkullisen näköistä piirakkaa =) Ihanaa että jo käytössä

    VastaaPoista