tiistai 8. maaliskuuta 2016

Aleksanterin leivokset

Tässä kuussa salainen leivontaystävä laittoi minulle muutaman hyvän kuuloisen ohjeen ja ensimmäiseksi kokeiluun valikoituivat Aleksanterit. Kuvittelin näiden olevan huomattavasti vaikeampia ja monimutkaisempia tehdä, mutta jopa kuusi vuotias selvisi koristelusta pienellä avustuksella. Eli jos haluaa tehdä vieraille jotain koreaa ja hienoa pienellä vaivalla, suosittelen näitä lämpimästi. Ja olivat hyviäkin. Koska ohjeesta tuli kokonaisen pellillisen verran, laitoin osan pakastimeen. Nähtäväksi jää, miten ne selviytyvät pakkasesta.

Täällä on migreeni ärjynyt aika pahana. Nämäkin leivottiin jo viikonloppuna, mutta postattua sain ne vasta nyt. Tätäkin tekstiä on tiristelty useampaan otteeseen. Neiti 6-vee saapui tänne leivonta-apulaiseksi jo lauantaina, ja on herkutellut kaikenlaisilla Frozen herkuilla. Kiitos niistäkin parille. Koristelun lisäksi harjoiteltiin mm. kananmunien rikkomista (meni yllättävän hyvin) ja aineiden mittaamista. Hauskaa oli!

Aleksanterin leivokset on yllättävän helppoja tehdä

Näitä leivoksia on tehty jo 200 vuoden ajan.

Aleksanterit

(pellillinen, 35-40 palaa)

500g voita
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1rkl vaniljasokeria
10dl vehnäjauhoja

täyte:
300g omenamarmeladia

kuorrutus:
3dl tomusokeria
2dl mansikkatomusokeria
0,75dl vedellä laimennettua sitruunamehua
50g tummaa suklaata

Vaahdota pehmeä voi ja sokeria. Lisää kanamunat yksitellen. Sekoita vaniljasokeri ja jauhot keskenään ja lisää taikinaan. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle tasaisesti. Pistele taikinat haarukalla. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuutn verran.

Anna pohjien jäähtyä ja levitä toisen päälle omenamarmeladi. Siirrä toinen pohjapala marmaldin päälle varovasti. 

Sulata suklaa ja laita se pieneen pussiin. Sekoita tomusokerit ja lisää sitruuna mehu samalla vatkaten (HUOM! Minun piti laittaa lisää tomusokeria höläytettyäni sekaan koko tuon mehumäärän). Levitä kuorrute ylimmän pohjan päälle tasaisesti. Pursota suklaalla ohuita raitoja noin 5 sentin välein tomusokerin päälle. Vedä esim. hammastikulla ristikkäisiä poikkiviivoja niin, että syntyy kuvioita. Saat siistejä paloja leikattua kun nostat pellin ennen leikkaamista jääkaappiin siksi aikaa että kuorrutus jähmettyy.

Hauskaa naistenpäivää!!

8 kommenttia:

  1. Oi miten kauniit, tunnelmalliset kuvat. Ihan henkii sellaista arvokkuutta nuo leivokset ja asetelmasi ^_^ Hyvää naistenpäivää sinullekin!

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä herkullisilta ja nuo kuvat! Todella kauniita ja onnistuneita otoksia. Hyvää Naistenpäivää sinulle ja mietteissäni vielä, -onkohan pikku "extra" paketti saapunut jo perille postilaatikkoosi.... Terv; Sly

    VastaaPoista
  3. Moi.
    Näyttävät niin kauniilta ruusujen kera,ja maistuivat myös.Hauskaa Naistenpäivää leipojille.

    VastaaPoista
  4. Herkullisen näkösiä ja kauniita kuten kuvatkin =)

    VastaaPoista
  5. Olinkin tämän herkun unohtanut...ei mun tekemät vaan näytä koskaan tältä..luonnossa saatikka sitten kuvissa . Oi nam!

    VastaaPoista
  6. Näyttää niin herkulliselta. jospa sitä huomenna kauppareissulta tois värkit ja kokeilis ohjettasi.

    VastaaPoista
  7. Elekää syökö kaikkia, pian tullaan :)

    VastaaPoista
  8. Upeat Aleksanterit! minun pitäisi ostaa kuvauksia varten kaupasta valmiit :D

    VastaaPoista