lauantai 21. toukokuuta 2016

Mansikkajäätelö- ja Oreomuffinssit

Sateinen päivä kaiken tämän auringon paisteen keskellä ajoi minut keittiöpuuhiin. Kerkiää ne porkkanat vielä huomennakin istuttaa. Tässä kuussa Salaisen leivontaystävän paketista löytyi ohjeiden lisäksi kaneli&sokeri -lehti. Kuten paketin lähettäjä kortissaan vihjasi, lehdessä oli myös mojova juttu muffinsseista, tai oikeastaan niiden kuorrutteista. Kahdeksasta eri kuorrutteesta Mies valikoi kokeiluun mansikkajäätelön ja Oreot.


Oreokuppikakut


Muffinssiohje oli minulle uusi. Hieman ihmettelin soodan puutetta ohjeessa, mutta hyvinhän tuo toimi. Ja muffinsseista tuli todella hyvän makuisia! Tällä ohjeella tulen varmasti tekemään jatkossakin ja tarkoitus on soveltaa tätä sitten eri makuihin. Kuorrutteet sen sijaan... Joko minun tekemisissäni/aineissani oli todella paha vika, tai sitten se oli ohjeessa. Tomusokeria kului nimittäin aika paljon enemmän, koska muuten kuorrute oli vetelää mössöä jota ei saanut pursotettua. Mansikkajäätelössä käytetty väri-menetelmä oli kiva, sitä haluan kokeilla vielä uudelleenkin. Kuorrute-ohjeet olivat kerrankin runsaanpuoleisia, minulla ainakin jäi ylimääräistä. Mutta kuorrutteissa taidan palata voikreemin pariin, ellei sitten seuraavasta paketista löydy lisää kuorrute-ideoita? :)

Kuppikakkujen perusohje

12 kuppikakkua

150g voita
3 munaa
2,5dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1dl turkkilaista jogurttia

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan. Kääntele varovasti sekaan voi ja jogurtti. Jaa taikina vuokiin ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelua. 

Mansikkajäätelö-kuppikakut

Mansikat jäi vielä tässä vaiheessa kauppaan


Mansikkajäätelökuorrute

Vaahdota 2dl vispikermaa ja 400g tuorejuustoa. Lisää sekaan 1,5dl mansikanmakuista tomusokeria. Aseta tähtitulla pursotinpussiin ja piirrä punaisella geelivärillä (Dr. Oetker) 3 ohutta pystyraitaa pussin sisäpinnalle. Lusikoi puolet täytteestä pussiin ja pursota kuppikakkujen päälle. Tee samoin lopulle kuorrutteelle. Koristele mansikoilla.

Oreokuorrute

Vatkaa 3dl vispikermaa ja 200g maustamatonta tuorejuustoa vaahdoksi. Lisää sekaan 1dl tomusokeria. Murskaa 6 Oreo-keksiä hienoksi jauheeksi ja lisää ne vaahdon joukkoon kevyesti nostellen. Lusikoi tai pursota kuorrute kuppikakkujen päälle. Koristele kekseillä ja keksinmuruilla. 



4 kommenttia:

  1. Heissan.
    Tässähän tulee oikein kesä mielelle ja kielelle ,kun noita katselee,vaikka vettä sataakin.

    VastaaPoista
  2. Upeat kuvat mahtavista herkuista!
    n-h
    http://originaalisly.vuodatus.net

    VastaaPoista
  3. Kauniita cupcakeja olet tehnyt! :)
    T: Sly:si

    VastaaPoista
  4. Kauniin näköisiä kuppikakkuja olet tehnyt =)

    VastaaPoista