tiistai 19. heinäkuuta 2016

Kuningattaren kerrosjuustokakku

Kun muut säntäilevät pitkin metsiä ja soita keräämässä mustikoita ja lakkoja, minä päätin tyhjentää hieman pakastinta. Turha niitä uusia marjoja on mennä keräämään ennen kuin mahtuvat entisten joukkoon. Vieraitakin on tulossa, joten etsinnässä oli jokin asteen hienompi resepti. En kuitenkaan äkkiseltään löytänyt juuri sellaista johon olisin saanut ne mielessäni olleet maut, joten tässä oleva ohje on yhdistelmä useista eri resepteistä. Soveltakaa mielenne mukaan.

Itse halusin mustikkaa ja vadelmaa mukaan kakkuun, sekä hieman tietysti suklaata. Näin olleen kolmikerroksisessa kakusssa on pohjalla mustikka, keskellä vadelma (erottuu kuvissa hieman heikosti mutta luonnossa oikein hyvin) ja päällä valkosuklaa.

Kerrosjuustokakku on helppo tehdä, ainoastaan hyytyminen vie aikaa.


Kuningattaren kerrosjuustokakku

Pohja
200g suklaa digestive-keksejä
70g sulatettua voita

Marjakerros (tuplaa jos haluat kaksi kerrosta)
2dl kermaa
200g tuorejuustoa
2dl pakastemarjoja soseutettuna
0,5dl sokeria (tai enemmän maun mukaan)
1tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
(1rkl vettä)

Suklaakerros
2dl kermaa
200g tuorejuustoa
125g valkosuklaata
1tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
1rkl maitoa

Pilko keksit (kaulin ja muovipussi hoitavat asian hyvin) ja sekoita yhteen voisulan kanssa. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja aseta jääkaappiin. 

Tee niin monta kerrosta kuin haluat. Vatkaa kerma ja lisää varovasti joukkoon lusikalla pehmitetty tuorejuusto. Mausta vaniljasokerilla. Halutessasi voit vatkata kaikkien kolmen kerroksen kermat samalla ja laittaa osan odottamaan jääkaappiin alempien kerrosten hyytymistä.

Aseta tarvitsemasi määrä liivatelehtiä kylmään veteen. Marjakerroksia varten soseuta marjat. Mikäli sose on todella vetistä, voit valuttaa nestettä hieman eri astiaan ja käyttää sen liivatteeseen myöhemmin. Suklaakerrosta varten sulata suklaa vesihauteessa.  Sekoita marjat/suklaa kermaseokseen. Lämmitä marjojen mehu(tai vesi) tai suklaata varten maito mikrossa, ja liota lämpimään nesteeseen liivatelehdet. Kaada liivatteet hiljalleen kermaseoksen joukkoon ja sekoita. Kaada ensimmäinen kerros pohjan päälle ja aseta jääkaappiin hyytymään. Seuraavan kerroksen voi tehdä ja kaataa kakun päälle noin tunti edellisen jälkeen. 

Kakun voi koristella tuoreilla mustikoilla


4 kommenttia: