keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Kekkonen 4kk

Aika kuluu. Vesi tipuu räystäistä ja ulkona on jo lämpöasteita. Kekkosen kanssa päivät ja viikot hujahtlevat eteenpäin. Muutosta ei huomaa jossain, minkä näkee päivittäin. Kun katsoo kuvia herrasta kuukausikin taaksepäin, näkee miten pienestä kasvaa iso.

Eilen sillä tuli täyteen 4kk ja käytiin neuvolassa. Painoa on jo 8,5 kiloa (hui!) ja pituutta 67,5 senttiä. Koon 68 vaatteet menevät vielä päälle, mutta alkavat olla tiukkoja. Seuraava koko on jo etsitty esille ja osittain käytössä. Se osaa kääntyä mahalleen mutta on jo unohtanut kuinka käännytään selälleen. Se osaa tarttua esineisiin ja sen saa hekottamaan nostamalla korkealle. Sen paras kaveri on koira nimeltä Walle, mutta vieraiden koirien haukkuminen pelottaa välillä. Se on kova hymyilemään ja nauramaan, ihan kaikille. Sisko kiinnosti hirveästi, ihan niin kuin kaikki lapset.

Sillä on päivärytmi, jonka mukaan nukuttaan kahden  päiväunet ja yöllä viihdytään sängyssä n. 12 tuntia. Se on unohtanut kuinka nukutaan yöllä. Hyvä yö on tällä hetkellä sellainen, että herätään vain viidesti. Usein useamminkin. Neuvolassa puhui 4kk:n hulinoista, toivotaan tosiaan että on ohimenevä tila. Äitiä nimittäin väsyttää. Luulen nukkuvani vuorokaudessa määrällisesti tarpeeksi, mutta kun olet viikon aikana joka yö herännyt 10 kertaa, ei voida puhua enää älyllisestä toiminnasta. Juuri nyt on ihan hyvä, kun saa keskittyä vaan soseiden keittelyyn ja muistelemaan, että tulikohan se uunin pelti kiinni (ja kävinkö suihkussa eilen vai kaksi viikkoa sitten?).

Lempilelu on tällä hetkellä ehdottomasti tätin hankkima pupuhelistin.Kekkonen sai eilen ensimmäistä kertaa elämässään korviketta. Minä haaveilen tulevaisuudesta, jossa saa syödä migreenilääkkeitä. Olen ihan varmasti parempi äiti ilman migreeniä. Näin ollen tarkoituksena on lopettaa hiljalleen imetys. Jos se sujuu hyvin, mennään nopeammalla aikataululla, mutta jos tuntuu vaikealta niin hidastetaan. Mies sai siis eilen pojan ja pullon ja käskyn ruokkia (kuten kaikissa oppaissa sanotaan, isän sylissä pitäisi hyväksyä korvike helpommin). Joo ei. Hörppäys ja huuto oli tulos. Kekkonen ruokittiin perinteisesti ja annoin sille omiin käsiin maitopullon. Kuten kaikki, sekin meni suuhun. Pieni maistelu ja ihmettelevä ilme. Pienellä avustuksella sai juotua pullon tyhjäksi (tai siis eihän se täynnä ollut, olisiko ollut 30ml?). Täällä on siis kova usko siihen, että tämä voisi lähteä toimimaan.

Kekkonen 0kk


Uniaika

Kekkonen ja mummo

Tänään se söi ensimmäisen kerran. Ruokalistalla oli porkkanasosetta. Vähän meinasi naurattaa, että mikä ihmeen leikki se tämä nyt on, mutta jonnekin se sose vaan katosi. Päätellen siitä, miten hyvin on nukkunut sen jälkeen, voisi kiinteät olla ehkä apuna noihin yöuniinkin. Mutta edetään hiljalleen. Nykyään ei neuvolassa opasteta tarjoamaan yhtä ruoka-ainetta per päivä, vaan saa antaa pariakin päivässä ja ei tarvitse syödä samaa päivätolkulla, paitsi jos on perheessä allergiaa. Ajattelin kuitenkin että tässäkin aloitellaan varovasti ja katsotaan mitä tulee. Ehkä ylihuomenna edetään bataattiin, sen jälkeen varmaan päärynään.

Eli tällaista tänne. Jos ketään sattuu kiinnostamaan. :)


8 kommenttia:

 1. Ihana söpöläinen on teidän Kekkonen:)

  VastaaPoista
 2. Moi.
  Kylläpä poika kasvaa nopeasti ja ulkonäkö muuttuu,oikea hymypoika.

  VastaaPoista
 3. Ihana nauravan näköinen söpöliini <3 Voimia pullon ja soseiden kanssa jospa auttaisivat nukkumiseen että saisit itsekkin nukuttua. Saattaa johtua nälästä kun ei enää maito pidä pelkästään niin nälkää.

  VastaaPoista
 4. Pitää kyllä nähdä! Niin iso poika jo. 😘😍

  VastaaPoista
 5. Eno Jouni katsellut näitä sivuja myös. Kekkonen on hyvä !

  VastaaPoista