lauantai 20. helmikuuta 2016

Kevätflunssa

Tähän taloon on pesiytynyt tavallista ärhäkämpi kevätflunssa. Se on vaivannut minua ja parisen viikkoa eikä osoita vielä mitään merkkejä hellittämisestä. Vaivoina ovat kurkkukipu, räkä ja tukkoisuus, väsymys ja lievä lämmönnousu. Ei siis mitään minkä takia katsoisin tarpeelliseksi jäädä sairauslomalle. Välillä on päiviä jolloin jaksaa hyvin tehdä ja touhuta (niin kuin eilinen opiskelupäivä Joensuussa) ja sitten on niitä hetkiä kuin sohvalta nouseminen on ihan ylivoimaista (torstaina ja tänään).

Troppeina on tähän mennessä kokeiltu multivitamiini -valmistetta ja mustaviinimarjamehua. Näistä eikä suklaasta ole ollut mitään iloa. Itse asiassa olen miettinyt että sokerinhimotkin on olleet aika olemattomia, enemmän tekee mieli suolaista. Auttakee, onko teillä jotain varmoja tapoja päästä eroon kausiflunssista? Alan olla valmis kokeilemaan mitä tahansa.

Lunta riittää vielä ja nytkin lumityöt odottaisivat ulkona

Tämän kevään taimitouhut eivät ole vielä tämän pidemmällä. Jos ensi viikonloppuna?


Täällä blogin puolella on ollut hiljaista ja on varmaan vielä hetken aikaa. Blogin on ollut alusta lähtien tarkoitus olla hauskaa tekemistä, joten kun päivittäiset kotiaskareet saavat nääntymään sohvalle niin en jaksa/halua väkisinkään mitään vääntää. Seuraava projekti on toki jo tiedossa ja maali sitä varten hankittu. Eri asia on vaan sitten että milloin sen saa alkamaan. Valokuvaushaasteen taidan jättää tältä viikolta suosiolla väliin. Miehelläkin on ollut omat touhunsa. Olen kantanut sille useamman satsin pikkulusikoita kirppikseltä, katsotaan saisinko tänne näytteille mitä se niistä on tehnyt.

Neulontarintamalla on odoteltu inspiraatiota. Se on kummaa, välillä on menossa niin monta ihanaa projektia ettei malttaisi tehdä yhtä valmiiksi ennen toisen aloittamista. Sitten taas joskus tulee seinä vastaan ja perussukkien tekeminen tuntuu haastavalta. Yhdet sukat olen saanut tässä muutaman viikon aikana valmiiksi, perusraitaa seiska veikalla. Tällä vauhdilla seuraavat neuleet syntyvät ensi syksynä.

Mies lähti pilkille ja minä hoidin alta pois pahimmat kotityöt. Nyt voinee varmaan hyvillä mielin kaivautua sohvalle vilttien alle katsomaan uusinta Greyn anatomiaa?

Seuraavan projektin tarvikkeet on jo hankittu

Neulekaaos

14 kommenttia:

  1. Joskus kaikki tökkii, ei sille mitään voi. Kyllä se vire sieltä vielä tulee, usko pois.

    VastaaPoista
  2. Kokeile sitä auringonkukkahattu uuttetta. Tampereella asuessa se toimi aina heti! En vaan ikinä oo muistanut sitä lieksaan ostaa..
    -Kirsti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten sie sitä otit, tippa veteen vai?

      Poista
    2. Vedessä kai joo- saattoi olla useampikin tippa ohjeena. En muista enää. Oli kyllä toimivaa tavaraa. ��

      Poista
  3. Mä olisin kyllä kuitenkin sen sairasloman ja täydellisen levon kannalla <3
    Parista viikosta tulee pian kuukausi ja.. käy ainakin lääkärissä varmistamassa, ettei sulla ole poskiontelontulehdusta tms.
    Lepo ja runsas juominen (ja lämmin läheisyys ;) ) on paras lääke.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poskiontelontulehdus on sen verran tuttu tauti, etten sitä edes epäile. Saikkuakaan en haluaisi työtilanteen vuoksi... :/

      Poista
  4. Valkosipulia varpaiden väliin. Ja tuoreesta inkivääristä teetä, monet vannoo sen nimeen. Ja iso purkki D-vitamiineja, otat ainakin 100 mikrogrammaa päivässä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monivitamiinit väittävät sisältävänsä 200% päivittäisestä tarpeesta.

      Poista
    2. Sisältävät ihan liian vähän, usko isosiskoa :)

      Poista
  5. Moi.
    Kuulin ,että tksi oli pitäny tätä röhätautia 6 viikkoa,että sitkeää on.
    Joku sanoi ,että kuuma vettä ja wiskiä paukku.
    ja laita se mies lumitöihin.

    VastaaPoista
  6. Lepo on ainoa, mika oikeasti auttaa noihin virustauteihin. Minä huuhtelen röörini nenäkannulla joka aamu ja välillä päivälläkin, nyt kun minulla on tätä flunssanpoikasta myös. Toinen kotitekoinen troppi on sipulimaito. Haudutetaan voissa sipulia ja valkosipulia, lisätään maitoa, kiehautetaan, laitetaan suolaa sopivasti ja hörpitään. Mutta levätä pitäisi jaksaa tarpeeksi, jotta elimistö voisi keskittyä virusten nujertamiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mmm, sipulimaito kuulostaa hyvältä. Ehkä sitten iltapalaksi, söin juuri Miehen keittelemää riisipuuroa.

      Poista
  7. Minä äänestäisin lepoa! Ei se tauti muuten mene pois jos ei malta pysähtyä hetkeksi parantelemaan omaa oloa, vaan pitkittyy ikävästi. Varsinkin ko tällä hetkellä jyllää kuulemma semmoset tau'it, että net kestää sen pari viikkoa ihan heittämällä jo valamiiksi. Ja eipä sitäkään aina tule miettineeksi, ettäkö ite kulekee töissä ja muualla hieman puolikuntoisena, mutta iliman kuumetta kuitenkin, niin sitä tartuttaa sitä lunssaa eteenpäin toisille siinä samalla. Eli päivä tai pari ihan vaan lepoa yhistettynä haluamiinsa hoitokeinoihin (tuota nenäkannua ovat monet kehuneet!), että alakaisi olo tuntua paremmalta. Olon kohentuessa alakaa erilaiset askareetki taas maistua mukavilta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon nyt maannu kaksi päivää sohvan pohjalla, ja hermot menee. Vaikkei olekaan energiaa, silti tympäisee tämä tekemättömyys. Saikku on niin vaikeaa kun on kuitenkin varannut asiakas-aikoja ja lupaillut tehdä muutakin... Ja töissä ei niin kerkiä miettimään oloaan kuin täällä viltin alla. :)

      Poista