maanantai 6. huhtikuuta 2015

Kinder Tiramisu

Pääsiäinen tuli ja meni. Nopeasti, niin kuin arvelinkin. Syötyä ja juotua tuli hyvin, herkkujakin nautittiin. Itse tein persikkapiirakkaa. Sisko ja äiti tekivät mango-juustokakkua ja Kinder Tiramisua. Oli muuten Kindereiden yllätykset tänä vuonna ihan pettymyksiä, vai mitä mieltä olette?

Ohje oli alunperin ranskaksi ja koska kukaan meistä ei sitä puhu sujuvasti osa meni hieman arvaillessa. Alkuperäinen ohje löytyy täältä.

Reseptiä on pienennetty hieman alkuperäisestä.

Kinder Tiramisu


Kinder Tiramisu

8 hengelle

3 munaa
50g sokeria
250g mascarponea
ripaus suolaa
0,75dl kuohukermaa
12 Kinder Maxi -patukkaa tai vastaava määrä suklaamunia
15 Savoiardi -keksejä
lasillinen juotavaa kaakaota (2dl maitoa + 2rkl kaakao)

Koristeluun
suklaamurusia tai kaakaota

Erota valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää mascarpone joukkoon. Lisää valkuaisiin ripaus suolaa ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi. Sekoita varovaisesti valkuaisvaahto keltuaisvaahdon joukkoon. 

Lämmitä kuohukerma kattilassa. Ota kattila pois lämmöltä ja sekoita kerman sekaan Kinder -suklaa. Anna suklaan sulaa. Tarvittaessa lämmitä seosta hieman hellalla.

Kostuta keksit juotavassa kaakaossa. Asettele astian tai lasien pohjalle. Kaada keksien päälle kerma-suklaaseos ja anna jäähtyä. Kaada lopuksi päälle mascarpone-vaahto. Anna Tiramisun olla jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Koristele suklaahipuilla tai kaakaolla.

Huomautus: Alkuperäinen ohje oli tehty yksittäisiin laseihin ja meillä tehtiin yhteen isoon astiaan. Esteettisesti erillisestä laseista tarjoiltu Tiramisu voi olla himpun hienompaa, makuunhan se ei vaikuta. Jos Tiramisun annostelee valmiiksi laseihin, voi keksejä hieman leikata parempaan muotoon.

 
Mango-juustokakku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti