keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Lasten kevätsukat + ohje

Talvi on tuiskunnut täällä ahkerasti. Eilen satoi lunta niin paljon, ettei pienintä hurjaharjaamme meinannut hangesta enää löytää (onneksi se oli kuitenkin vielä talutushihnan päässä kiinni). Lisää on luvassa. Nyt on hyvä aika alkaa miettimään kevättä, eikös?

Halusin neuloa jotain värikästä. Viimeisenä innoituksen pisarana löysin paikalliselta Tokmannilta alennettuun hintaan Novitan 7 veljestä -lankaa sinapin värisenä. Hamstrasin sitä useamman kerän ja kotona etsin muutaman sävyyn sopivan kaverin. Näin saivat alkunsa nämä kevätsukat. Kokoja on kaksi, mutta huomioithan että kokoon vaikuttaa aina käsialasi, käyttämäsi lanka ja puikot. Jalkaterää on helppo pidentää lisäämällä valkoisia (tai miksi ei muunkin värisiä) rivejä. Jalkaterän kohdalla kuvion neulominen kannattaa aloittaa toisessa sukassa 1. ja 2. puikon vaihtumiskohdassa ja toisessa 3. ja 4. puikon vaihtumiskohdassa (eli siis eri sivuilla). Näin jalkapohjan alle ei jää muhrukoita päättelystä.

Lasten kevätsukat

Näissä kirjoneulesukissa on jo hieman haastetta ( ja 5 väriä)


Ohjeen saat ladattua täältä. Ilmoittelethan jos siinä on jotain epäselvää tai huomaat virheitä.

Get the instructions in English for the children's spring socks from here (page 2). Let me know if you have any questions or if you notice an error. 

Sukista on tulossa myös aikuisten versio, jahka saan koesukat neulottua. Toivottavasti teillä muillakin alkaa keväinen olo tehdä tuloaan hiljalleen. Täällä on odoteltu innolla siemenkatalogeja, mutta yhtään ei ole vielä tullut. Ja kevään kunniaksi, jos asiat menevät suunnitellusti, on luvassa myös arvontaa. Siitä enemmän myöhemmin. Tämä voisi ehkä olla tämän vuoden lupaus ja tavoite?
 

5 kommenttia:

 1. Moi.
  Kaunista ja värikästä kirjoneuletta.

  VastaaPoista
 2. Söpöt sukat. Oletpa löytänyt kauniit sävyt sinapin seuraksi.

  VastaaPoista
 3. Ihanan söpöt sukat. Näitä pitäisi vielä kokeilla.

  VastaaPoista
 4. 😍...odotan aikaa että
  Minäkin taas ehdin jtn neulomaan...

  VastaaPoista