perjantai 22. tammikuuta 2016

Reseptikortit

Intohimoisella leipojalla on ongelmana täpötäysi resepti-arkisto. Minulla on keittokirjahylly, jolla kirjojen ja lehtien lisäksi on vino pino yksittäisiä muilta saatuja tai lehdistä revittyjä ohjeita. Olen kerännyt usein käytettäviä ja suosikkireseptejäni vihreään kansioon. Nyt tuli tarve saada lisää pohjia kansioon ja löysin netistä toinen toistaan suloisempia reseptikortteja. Osa näistä on sellaisia, että voit kirjoittaa koneella ohjeen ja tulostaa kortin sen jälkeen, osalle taas kirjoitetaan käsin. Voit tulostaa kortit suoraan pahville tai leikata ja liimata ne.

Reseptejä voi säilöä hyvin myös ison kansion suojiin tai jos skräppäys kiinnostaa niin tässä on hyvä aihe. Olen nähnyt myös laatikkoon tehtyjä arkistoja. Täällä on yksi esimerkki oman kansion kokoamisesta. Myös suvun ohjeiden kokoaminen yhteen paikkaan voi olla jälkipolville kullan arvoinen teko (esimerkiksi isoäiti Maisan mansikkakakku ja ukki Vilhelmin vohvelit).


Haarukka -reseptikortti

Pienet harmaat -kortit


Kauniilla reunalla
Astiat ja mansikka
Lasipurkki
Pöllöt
I heart my food
Lintu
Pupu kulhossa
Haarukka
Kuppikakku
4 väriä
Teekannu
Pienet harmaat sydämellä
Sitruuna
Keittiövälineet (A4)

Onko sinulla joitain muita tapoja säilyttää suosikkireseptisi?4 kommenttia:

 1. Moi.
  Mun reseptit ovat hujan ,hajan ,pitkin kirjahyllyä,ehkä niitä pitäis koota jollain tapaa yhteen.tästä vois löytyä hyviä vinkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keräähän kasaan varsinkin ne usein käyttämäsi niin päästään siskon kanssa tappelemaan niistä joskus... :)

   Poista