keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Likööribrowniet

Kevät on tainnut vihdoinkin saapua. Tästäkin pihasta suli viimeinen lumikasa tällä viikolla ja ensimmäiset kukat nostelevat hennosti päitään aurinkoa kohti. Tosin ne kyllä kurkistelivat jo vähän sieltä hangen keskeltä. Ollaan vietetty siivousviikkoa, maanantaina oli yläkerta (ja Kekkosen muutto omaan huoneeseen!), tiistaina keittiön ikkunat ja kesäverhot ja tänään yleissiivousta alhaalla. Ei siis tekeminen lopu.

Leipomaankin kerkisin ja jälleen kerran meni salaisen leivontaystävän resepti hieman muokkaukseen. Ensimmäinen (suunniteltu) muutos tuli siinä, että Guinness browniesta tuli liköörinen. Minulla ei ole mitään alkoholia vastaan, mutta kalja ei oikein miellytä omaa makuhermoa. Sitä paitsi Mies olisi saattanut sanoa muutaman valitun sanan jos olisin alkanut sen juomilla leipomaan. Seuraava muokkaus ohjeeseen tuli, kun rupesin kasaamaan aineksia pöydälle ja huomasin leivontasuklaavarastoni hieman huvenneen. Varas oli jättänyt yhden rivin suklaalevystä ja tällä kertaa en ollut minä kyseessä. Pitänee vaihtaa suklaajemmaa, ettei Mies taas tyhjennä sitä. Kaivelin kaikki kaapit ja löysin onneksi muutaman rivin lisää, niin sain hieman suklaata ohjeeseen. Kiitos kovasti parilleni ohjeesta! :)

Brownien alkoholinen maku tasoittuu jääkaapissa.

Pienet basilikan lehdet sopivat hyvin tähän makuun.


Likööribrowniet


150g voita
70g suklaata (laita enemmän, jos on)
2dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
4rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
3 munaa
2dl kahvilikööriä
3dl pakastettuja kotimaisia vadelmia

koristeluun
tomusokeria
vadelmia
basilikaa

Sulata suklaa ja voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munia hetki. Lisää munaseokseen kuivat aineet, suklaa ja likööri. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi vadelmat (käytin jäisiä). Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20cm x 30cm) ja paista noin 35 minuuttia. 

Brownie säilyy hyvin jääkaapissa muutaman päivän ja maku tasoittuu samalla. Koristele tomusokerilla, vadelmilla ja basilikan lehdillä.


6 kommenttia:

  1. Oi miten kauniita houkutuksia !
    Maistuisi lämpiminä Ü !

    VastaaPoista
  2. Onpa herkullisen näköisiä =) Kahvilikööri sopi varmasti myös hyvin leivokseen =)
    Parisi

    VastaaPoista
  3. Mut ei ole sen kakun voittanutta jota teit mun 18v juhliin😂..siinä
    Tosin oli ehkä
    Isompi hulaus kostuketta😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtoikohan siinä olla ennemmän kostuketta kuin itse kakkua? xD

      Poista