keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Olohuone

Talon edellinen omistaja oli tapetoinnut olohuoneen likaisen ruskeaan vivahtavalla tapetilla. Tai sitten se oli tummunut käytössä. Lisäksi monta vuosikymmentä paikallaan ollut katto oli muuttunut ruskeaksi. Varsinkin kattolampun alla ollut kohta oli saanut aikaan mielenkiintoisia kuvioita. Kaikki tämä ruskea sai olohuoneen tuntumaan jotenkin nuupahtaneelta ja uupuneelta. Valkoinen oli selvä vaihtoehto piristämään kohtalaisen pientä olohuonettamme, mutta en kuitenkaan halunnut kaiken olevan valkoista.


Olohuoneen uusi ilme

Kun tulimme Lapista, laitoin hihat heilumaan ja tyhjensin huoneen. Onneksi olohuoneessa on vain osa kirjoistamme. Tämän jälkeen suojasin lattian ja sohvan, joka oli liian iso pois raahattavaksi. Lattialistat irroitin niin, että ne kelpasivat käyttöön vielä remontin jälkeenkin. Kattolistoja ei voinnut poistaa, koska kattomateriaalimme on sen varassa kiinni. Poistin vanhat tapetit ja ne onneksi lähtivätkin kohtalaisen helposti ilman väkivaltaa. Seinään jäi kerros jonkin ikivanhan tapetin pohjaa, mutta koska se ei ollut haitannut edellista tapetoijaa, en minäkään siitä välittänyt. Ruuveista ja muista tulleet reiät paklattiin ja epätasaisuudet hiottiin.

Tämän jälkeen katto maalattiin maailman kätevimmällä keksinöllä: maaliruiskulla. Jos kattoa kohti olisi pitänyt rueta kurkottelemaan telalla, olisi itku päässyt. Maaliruisku on aikoinaan hankittu Biltemasta, ja hyvin on kestänyt hintaansa nähden. Kovin tanakkaa maalia siitä ei saa läpi, mutta muuten se toimii. Maaliruiskua käytettäessa kannattaa suojata joka paikka ja tukkia kaikki kulkureitit, koska maalipölyä riittää ja se lentää yllättävän kauas.

Lattia ja sohva on suojattu suurella pressulla.

Tapetoinnin kanssa meinasi tulla ongelmia. Tapettina oli non woven -tyyppistä tapettia, eli liisteri levitetään seinään ja sen jälkeen tapetti sen päälle. Kerkisin kaksi vuotaa laittamaan seinään ja alkoi hermostuttaa. Tapetti ei asettunut paikoilleen vaan kupruili ja kipristeli miten sattuu. Se alle jäänyt tapettipohja oli alkanut elää omaa elämäänsä ja märkänä kupruilla. Onneksi tämä vaati vain hieman kärsivällisyyttä; kun sekä vanha että uusi tapetti kuivuivat ne kutistuivat ja asettuivat nätisti seinään kiinni. Muutama kupla jäi, mutta ne huomaa vain oikeasta kulmasta katsoessa. Valkoinen chevron-kuvioinen tapetti on K-Raudan alelaarista ja pioni-tapetti Byggmaxista.

Joka tapauksessa olen ihan tyytyväinen. Kirjojen ja muiden siirtelyssä on oma hommansa, joka edelleen on kesken. Huone on valaistunut hirvittävästi katon maalauksen ja valkoisen tapetin ansiosta. Entinen tunkkaisuus on poissa. Kukka-tapetti ei ollut ehkä Miehen ensimmäinen valinta, mutta sanoi se siihen tottuvansa. Nyt voikin loppu loman käyttää kirjojen läpikäymiseen (ja lukemiseen siinä samalla).Ennen ja jälkeen. Huomatkaa ennen-kuvan seinien ja katon beigen sävy.
Valkoisen tapetin chevron kuvion erottaa vain oikeassa valossa.

9 kommenttia:

 1. Kaunis tapetti, paljon parempi edeltäjäänsä nyt tulee osa puutarhaa sisään. Kukkiiko myös puutarhassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit ei vielä kuki. Muutenki on kovin hiljaista kukkarintamalla, osa on jo kukkinut ja osa ei vielä. Pitäisi selvästi hankkia jotain sellaista kukkaa, joka kukkii näin heinäkuun alussa.

   Poista
 2. Moi .
  Tapetti on oikein unelmien tapetti.piristää huonetta uudella tavalla,kun muut seinätja katto ovat valkoisia.lattiakin tulee paremmin esille.eipä tunnista samaksi.

  VastaaPoista
 3. Kaunis tapetti. Heti ihan uusi ilme huoneelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä nyt kelpaa köllötellä. Ei tarvitse edes telkkaria aukaista, voi vaan tuijotella tapettia. :)

   Poista
  2. Tuo on kyllä totta, ettei tarvitse edes telkkaria avata, kun voi ihailla tapettia.

   Poista
 4. Erittäin kaunis lopputulos !

  Vanha tapetti kupruili sen seinän liisteröinnin vuoksi ja yritti vetää mukaansa uuttakin - ohjeista huolimati kannattaa vuodat liisteröidä vanhaan tyyliin ja 'heittää' seinään hellästi pehmeällä tapettiharjalla sivellen. - Säästää aikaa ja hermoja Ü. Kupliminen vähäistä ja häviää ennen aamun nousua!
  Terkuin n-h
  http://nami-hiiri.vuodatus.net

  VastaaPoista