keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Tiiliuunin maalaus

Viime syksynä tähän taloon saatiin vihdoinkin puuhella. Talon kaikki alkuperäiset uunit oli purettu joskus 80-luvulla ja jäljellä oli ainoastaan vinot vahvisteet lattiassa. Hella jäi silloin hieman vaiheeseen ja nyt vihdoinkin sain jostain energiaa jatkaa projektia.

Kaivoin kellarista jostain projektista jäänyttä valkoista maalia. Ei mitään ihmeellistä ja hienoa, ihan perinteistä keskihintaista seinämaalia, sävynä maalarin valkoinen. Valkoiseen päädyttiin pitkien keskustelujen tuloksena. Mies olisi halunut mustan, mutta minusta musta iso laatikko pienen keittiön nurkassa olisi imenyt tilasta liikaa valoa. Minä taas olisin halunnut jonkin värikkäämmän sävyn. Jostain syystä en saanut lupaa maalata hellaa violetiksi. Höh. Joten valkoinen siitä tuli.


Tiilihella maalattuna


Suojasin luukut maalarinteipillä. Lattialle levitin sanomalehtiä. Tiilet puhdistin takkasetissä tulleella harjalla. Sitten vaan maalamaan. Tiilet imevät itseensä jonkin verran nestettä, joten vedin kolme kerrosta valkoisella maalilla (välissä maalipurkin ohjeen mukainen kuivumistauko). Kaksikin olisi ehkä riittänyt ja laadukkaammalla (=peittävämmällä) maalilla varmasti riittäisikin. Maalaukseen käytin 5" pensseliä.

Nyt uuni saa sitten rauhassa kuivua kunnes ilmat kylmenevät ja lämmityskausi alkaa. Hellan vierestä puuttuu vielä palanen suojapeltiä. Sen lisäksi sen päälle olisi tarkoitus muurata laatoista reunus hellanlevyn ympärille. Saa nähdä meneekö sen aikaansaamisessa taas vuosi. :)

Pensselillä sai siistiä maalijälkeä

Rontti -koira halusi tulla poseeraamaan

Uuni ennen ja jälkeen

8 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää.

  VastaaPoista
 2. Voisin ottaa edes seitsemäsosan tuosta teidän innosta!

  VastaaPoista
 3. Moi.
  Kylläpä tuli hyvän näköinen ,väri on mielestäni ihan oikea..

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää, itseäni niin harmittaa ko tähän talouteen ei enää uuen leivinuunin myötä mahtunut puuhellaa, vaikka aijemmin sellainen on ollut.

  VastaaPoista
 5. Tuu KM hae, mie luovun omastani mielellään.

  VastaaPoista
 6. Oi, violetti uuni olisi ollut NIIN hieno! Siis hieno muutos on tuokin, en minä sillä, mutta siis...violetti!
  Itsehän vähän kieli poskella (mutta puoliksi tosissani kuitenkin, ehm...) ehdottelin miehelle, että vähänkö olisi söpöistä jos meidän karkkivihreässä olohuoneessa nököttäisin karkin vaaleanpunainen pönttöuuni. Ei ottanut meilläkään ehdotus oikein tulta alleen...pöh. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin kumma kun nuo miehet ei osaa arvostaa loistavia ajatuksia. :) Tuolta jos jotain kysyy, niin kaikesta tulisi mustaa.

   Poista
  2. Mustaa, metallia ja tummaa puuta olisi meilläkin varmaan kaikki jos mies olisi innostunut sisustuksesta. Onneksi ei ole, ja on antanut minulle melko vapaat kädet huseerata. Mutta ilmeisesti vaaleanpunaisessa pönttöuunissa kulki raja... :D

   Poista