maanantai 18. tammikuuta 2016

Helpot nutellakeksit

Silloin kun pakkanen alkaa lähestyä taas -30 astetta on hyvä aika leipoa. Samalla saa lämpöä tupaan ja mieleen. Salainen leivontaystäväni (uudelle kierrokselle voit ilmoittautua täältä ) laittoi minulle tässä kuussa monta hyvää reseptiä ja ensimmäiseksi halusin kokeilla nutellakeksejä. En tosiaankaan ole mikään keksien ja tarkkuutta vaativien asioitten nyhrjääjä, joten ohje oli oikein sopiva minulle: helppo ja yksinkertainen. Koska parin ohjeet ovat viime kuukausina osoittautuneet enemmän kuin hyviksi, oli luotto tähänkin reseptiin niin kova että tein kaksinkertaisen satsin. Ja hyvä että tein, vein näitä töihin ja tuntui kelpaavan. Tupla annokseen taikinaa meni jostain syystä hieman enemmän jauhoja kuin ohjeessa oli (voi tietysti johtua tuosta "löräyksen" käsitteestäkin). Ohje oli juuri sellainen kuin pitikin, sitkeähkö sisältä ja rapeaa reunoilta, nam!

Ihanat helpot nutellakeksit



Helpot nutellakeksit


1 muna
1dl sokeria
2dl jääkaapikylmää nutellaa
2dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
löräys vaniljakastiketta/kermaa/maitoa

Vatkaa muna ja sokeri sekaisin. Lisää nutella ja sekoita tasaiseksi.

Lisää jauhoihin leivinjauhe, lisää jauhot taikinaan hyvin sekoittaen. Löräytä hieman vaniljakastiketta, että saat taikinasta muotoiltavan.

Muotoile tanko, leikkaa siivuiksi ja pyöritä palloiksi. Paina littanaksi esim. juomalasin pohjalla.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 7-8 minuuttia.

Voisikohan aloittaa keksi-dieetin ja elää näillä?


10 kommenttia:

  1. Ihania keksejä, ne houkuttaa, vaikka......Nutellan ystävä en pahemmin ole.....johtunee kai siitä että meidän kaupat ovat pullollaan sitä!
    n-h

    VastaaPoista
  2. Kauniita kuvia. T.minttu

    VastaaPoista
  3. Hei. Aivan outo juttu,mitä on nutella?
    Leima näyttää kivalta pikkuleivässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisin vastannut että pähkinävoita, mutta Wikipedia väittää sen olevan suklaalevitettä. :) Minulla oli käytössä tosin jotain Rainbow'n halppisversiota...

      Poista
  4. Onpa herkullisen näköisiä keksejä ja tuo keksidieetti kuulostaa kyllä hyvältä idealta :)

    VastaaPoista
  5. Voi kuinka herkullisen näköisiä, vois tehä. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin heti lukijaksi. Tykkään lukea kaikkia erilaisia blogeja, Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista
  6. Tänään lähtee testaukseen nämä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, oliko syötäviä? :)

      Poista
    2. Aivan käsittämättömän hyviä, mie voin ruveta siun kans keksidieetille :D "Harmi" vaan kun suurin osa lähtee lahjaksi, mutta jäi onneksi omaankin naposteluun. Tein minäkin tupla-annokset, ja jauhoja tosiaan meni enemmän (tai sitten täälläkin löräys-käsite huiteli omissa sfääreissään :D ). Postausta tulossa blogiin kunhan paketti on päässyt perille, ettei yllätys paljastu ennen aikojaan. :)

      Poista