sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Niin hyvää puuta

Sitä huomaa läpikäyneensä muutoksen, kun ei enää himoitse käsilaukkuja tai kenkiä, vaan saa tyydytyksensä puusta. Parhaimmillaan puu on kuivana, pilkottuna ja pinottuna kestävän katon alle. Kaikki puu, joka on matkalla tuohon suuntaan kelpaa. On vaikeaa selittää ihmiselle, jolla ei ole asiasta kokemusta, miten liiterin täydeltä puuta saa aikaan rentouden, helpotuksen ja tyydyttyneisyyden tunteen. Tili täynnä rahaa tai ruokakaappi täynnä makaronia ei tuo samaa oloa. Puussa on sitä jotain. Puu lämmittää kodin, veden ja sydämen.

Tämä päivä ollaan ajettu kotiin ostamiamme rankoja. Noin puolet saatiin kotiin, loput on tarkoitus ajaa ensi viikon aikana. Siinäpä ne rungot saavat köllötellä auringossa, kunnes joku kerkiää niitä alkaa pilkkomaan. Totesin tuossa, että nyt voi taas parisuhde hyvin kun on jotain mitä mätkiä kirveellä kiukuspäissään.

Sekapuuta ostettiin, tätä saatiin. :)Puut kotona. Lada on tullut kurkkaamaan kevättä, että toinen auto mahtui korjattavaksi.

5 kommenttia:

 1. Hei.
  Joo ,puhut ihan asiaa ,tulee lämmin olo jo siitä ,että tietää liiterissä olevan puita.Hyvän näköistä puuta,koivua.ja sopivan paksua,saa helpommin halki,ja kuivuu nopeammin.
  Talvikin vielä tulee.

  VastaaPoista
 2. Olispa meilläkin tulisija missä poltella koivuklapeja. Seuraavassa kodissa on pakko olla vähintään takka. Mun blogista löytyy haaste sulle, käyhän kurkkailemassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, pitääpä käydä kurkkaamassa.. Eihän meilläkään täällä tulisijaa ollut muutettaessa, vaan jouduttiin muurauttamaan sellainen.

   Poista
 3. Siinä on vähäksi aikaa työnsarkaa.

  VastaaPoista