perjantai 22. toukokuuta 2015

Rehutietäjä

1. Hei! Tän mä tiedän! Tää on sellainen tulppaani-kukka. Näitä on pitkin pihamaata kaikki samassa nuppuvaiheessa. Odotan mielenkiinnolla minkä värisiä sieltä paljastuu. Osaan on Jänis iskenyt hampaansa, mutta se ei ole onneksi vaikuttanut nuppuihin.


2. Ei mitään tietoa. Kukkapenkissä se nököttää ja niitä on useampi, joten olettaisin ihan tarkotuksella sen istuttaneeni. Tähtimäinen kukka, joka sulkeutuu illan tullen. Aika matala. Tähtianis? Tähtisilmä? Tähtitähti?


3. Harvahampainen joulukukka. Tuoksu on yhtä ihastuttava kesälläkin, tosin aika lähelle saa kontata. Mahtaako hyasintti olla monivuotinen kasvi?


4. Minulla on veikkaus. Voisiko tämä olla sellainen pyöreän pallomaisen violetin kukan tekevä? Ainakin polvenkorkuinen ja näitäkin on useampi rivissä. Eikö? Mikäs ihme? Mikä puutarhasuunnitelma??


5. Mikä lie naapurista karannu keltainen kukka. Kovin on kitukasvuinenkin. Vieressä oleva ruusu taitaa olla kuollut, mahtaako olla tämän vika.

8 kommenttia:

 1. Hyasintti on teoriassa monivuotinen, mutta eivät käytännössä yleensä kestä Suomen talvea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pah. Suurin osa pioneista sen sijaan on edelleen hengissä talven jälijiltä ja pukkaavat uutta lehteä. Olen hieman yllättynyt.

   Poista
 2. Moi.
  Kylläpä sulla jo moni kukka kukkii,toivotaan ,ettei jänis pilaa niitä.Tuo valkoinen "tähtisilmä" saman näköisiä kukkia on ,kääpiötulppaani,kultasahrami,ja kreetantulppaani.olisko jokin niintä.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultasahrami kuulostaa tutulta, olisikohan sen sipuleita tullut extrana jossain tilauksessa...

   Poista
 3. Heissan.
  Luulen ,että tuo tähtisilmä olis Metsätulppaani,on niin saman näköinen.pieni ja hento.

  VastaaPoista
 4. Moikka
  .Keltainen kukka on narsissi,sitä kasvatetaan kauppoihin pääsiäisenaikaan .kukkii penkissä sipulista keväällä.kukan väri voi olla valkoinenkin.anna vain olla maassa,,on monivuotinen,ei tapa ruusua.

  VastaaPoista
 5. Pionit on hyviä, ne elää ikuisesti jos et ole istuttanut niitä vesilammikkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi oli sellainen joka ei ollut selviytynyt talvesta, en sitten tiedä mikä oli siihen syynä. :(

   Poista