keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Ompele vauvalle, osa 1/3: Tunika

Kuten jo aiemmin riemuitsin, olen saanut pienen ihmisen lähipiiriini. Tämä virvoitti minussa ompelumanian ja olenkin selannut nettiä ja lehtiä ompeluohjeiden toivossa viimeiset pari päivää. Jotakin kivaa (ja ilmaista!) olen onnistunut löytämään ja ajattelin jakaa nämä ohjeet teille muillekin kolmessa osassa.

Pikkuinen tunika vauvalle

Ensimmäinen ohje on vapaasti suomennettuna Pikkuiseen Tunikaan. Koska ajattelin tyttömäisistä vaatteista olevan pulaa, muokkasin kaavaa leveämmäksi toiveenani tehdä mekko. Toivon että mekko sitten myöhemmin toimii myös tunikana.

Levennetty kaavaOhjeen ja kaavan Pikkuiseen Tunikaan voit tulostaa ilmaiseksi iCandy handmade -sivulta. Minä leikkasin tunikan alaosan kahtia pituus-suunnassa ja muodostin kahdella kappaleella ylimääräisen kiilan helmaan. Jos tekisin toisen tunikan, jatkaisin hihoja parilla sentillä niin, että niihin saisi nätimmän käänteen tai laittaisin niihin samanlaisen resorin kuin kaulukseen. Kaulan resorin ompelisin eri tavalla. Taskun jätin kokonaan pois. Alkuperäisen ohjeen mukaan koko oli tarkoitettu 3-6 kuukautta vanhalle, minä epäilisin koon olevan hieman pienempi. Tosin leikkasin kappaleet kaavan mukaan ILMAN saumavaroja. Mielenkiinnolla odotan miten tämä sopi Neidille.

Nämä vauvanvaatteet voi sitten olla sellaisia, että ne vedetään muksulle päälle vain silloin kuin kummitäti tulee kylään. :)

Kankaana Linnea -luomutrikoo.4 kommenttia:

 1. Heip.
  Ompas ihania kankaita, noistahan ompelee vaikka mitä.
  Onnea kummilapselle,vanhemmille ,ja kummitädille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään on niin paljon suloista trikoo-valikoimaa, että on vaikea päättää mihin rahansa laittaa.. Violetti lienee aina varma valinta. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Siitä en tiedä, on hieman ompelutaidot ruosteessa kun ei ole muutamaan vuoteen katsonut ompelukoneeseen päinkään.. Mutta toivottavasti ihan siedettävän rievun sain aikaiseksi: :)

   Poista