keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Ompeluohjeita

Yhden asian ompeleminen herätti halun ommella lisää. Odottaessani sopivaa kangasta ja aikaa, selasin hieman netissä tarjolla olevia ohjeita. Täältähän löytyy ihan suomen kielellä vaikka mitä! Ohjeita etsiessäni olen löytänyt useita ihania blogeja. Koska uskon ettei pyörää kannata keksiä uudelleen, laitan tähän muutamia linkkejä hauskoihin ompeluohjeisiin.

Handmade Hippu -blogista löytyy vaikka ja mitä, mutta etenkin nämä pussukan ja bägin ohjeet herättivät mielenkiintoni. Kuvallisten ohjeiden avulla osaa vähemmänkin kokenut ompelija kasata kesän uudet kantovälineet.

TOSIMUMMOLTA löytyy melkeinpä kaikkien perusvaatteiden ompeluohjeet. Kaavat on hankittava jostain muualta, mutta jos kaipaa apua esimerkiksi ompelu-järjestykseen, niin tässä on selkeä paidan teko-ohje.

Karkelot -blogin pitäjä Kukka on todellinen monitaituri. Hän on tehnyt mm. kuvallisen ohjeen aikuisten Pussihelmaista hametta varten. Hameen tekemiseksi tarvitset perushameen kaavat.

Kaikille teille, jotka olette kiinnostuneet hyödyntämään jo olemassa olevaa ompeluissanne: Surinan pauloissa -blogissa on ommeltu uusimmassa Suuri Käsityölehdessä olleet Nosh-housut pojalle vanhoista farkuista.  PiiperoPaaperoPatikkajalka on ommellut sydämellä mummoa muistellen tunikoita tyttärelleen.

Meidän Neiti 5-veellä on menossa prinsessa-kausi, johon kuuluu hameiden ja mekkojen jokapäiväinen käyttö. Hameiden alle on kätevää sujauttaa legginssit, talvella pitemmät ja kesällä vaikka polvipituiset. Kaavojen teko-ohjeet sekä ompeluvinkit legginseihin löydät MALLIKELPOINEN -blogista. Samaa ohjetta voi soveltaa sekä äidille että tyttärille.

Kaavoista viis -blogi kokoaa yhteen viiden naisen ompelutietouden ja tulokset. Kuvalliset ohjeet löytyy mm. lasten jumpsuitin ompeluun. Kaavat vastaavanlaiseen vaatteeseen löytää muistaakseni tässä kuussa ilmestyneestä Suuri Käsityölehdestä.

Blogin nimen ei kannata antaa hämätä koskaan. Leivontaa rakkaudella -blogi yllättää kätkemällä itseensä teko-ohjeet suloiseen kassiin, johon Neiti Leipuri on aplikoinnut persoonallisen kirahvin.

Marimekon kankaasta hame
Joskus aikaisemmin olen ommellut Neiti 5-veelle Marimekon kankaasta hameen. Vyötärökaitaletta en ommellut yhteen, vaan jätin siitä nauhat roikkumaan. Nauhoista saa mojovan rusetin aikaan ja samalla saa hyvin säädeltyä hameen kokoa. Nuo taaperot kun tuppaa kasvamaan vaatteistaan harmittavan nopeasti.

Tuleeko sinulle mieleen blogeja, missä on hyviä ompelu-ohjeita tai ideoita?

2 kommenttia: