sunnuntai 9. elokuuta 2015

Lasten Viola -pöllölapaset

On tv-sarjoja joita katsotaan ja on sarjoja joita käytetään taustamölynä neulomiselle. Aloin katsomaan Once Upon a Time -sarjaa ja totesin sen kuuluvan jälkimmäiseen kastiin. Puikoille pölähti lapaset ja sukat ja lapaset ja lapaset. Enkä ole vielä päässyt ensimmäisen kauden loppuun eli sarjan parissa taitaa pyörähtää pitkä pätkä syksyä. (Ennen tätä oli vuorossa Castle, josta jopa välillä katsomalla katsoin jaksoja).

Laitoin tänne aikaisemmin aikuisten Viola Pöllö -lapaset ja tässä tulee nyt lasten versio. Tuolla aikuisten version ohessa on kuvattuna Drops Karismasta neulotut ja näissä kuvissa on 7 veljestä -langasta tehdyt. Drops Karismasta tehnyt oli hieman turhan istuvat meidän 5-vuotiaalle, paksummalla langalla tuli isommat ja sopivat.

Ohjeen lasten Viola -pöllölapasiin saat tästä. / Get the instructions for the childrens's Viola the Owl -mittens from here.

Lasten pöllölapasten kokoa voi säädellä langan paksuudella.
  


 Ja ne muut mitä neuloin löytyy alta. Halusin tehdä jotain yksinkertaista, joten tein peruslapaset Novitan lapastaulukon mukaan käyttäen peukalokiilaa. Leikkasin kankaasta kukkia, jotka rypytin langan avulla ja ompelin napin kanssa lapaseen kiinni. En tiedä vielä mitä Neiti 5-vee näistä tuumaa, kukat on kyllä helppo irrottaa jos ei miellytä. Inspiraationa näihin toimi KM:n minulle aikoinaan tekemät lapaset, ne oli rakastetut ja käytössä pitkään. <3

Peruslapasissa toinen lanka on 7 veljestä, toinen jotain korista löytynyttä mysteerilankaa.

Kukkalapaset

Peruslapaset ja sukat
Lasten neuleet

Sisko kävi Amerikassa ja toi leipojalle tuliaisia. Täytyykin miettiä ihan ajatuksella mitä näistä tekee. Ehdotuksia otetaan vastaan varsinkin tuo suklaa -tiivisteen kanssa.


PS. Ei se aina bloggaajan ja neulojankaan suunnitelmat mene niin kuin pitäisi. En tiedä oliko sarjassa liian jännittävä jakso vai mikä ihme niksahti aivoissa, kun neuloin kaksi saman käden lapasta. Tästä syystä näitä ei ole vielä pääteltykään.

Lienee sama vaiva neuloa uusi kuin purkaa?

1 kommentti:

  1. Hei.
    Sattuuhan näitä.
    Neulot parit kummallekin ,niin tulee 2 lapaset.Kukkalapaset ihanan näköiset.

    VastaaPoista