lauantai 24. lokakuuta 2015

Hellan laatoitus

Täällä jatkuu pienten, mutta sitäkin tärkeämpien parannusten teko. Ensin tuli uusi allaskaappi ja nyt hellamme sai vihdoinkin haaveilemamme laatoituksen päälleen. Hellan muurauksesta voit lukea täältä ja maalauksesta täältä. Silloin siihen jäi karkea päällynen, joka mitoitettiin syvyydeltään sopivaksi laatoitukselle. Kun Miehen ystävä muuttaessaan lahjoitti meille kaksi laatikollista ylijääneitä kaakeleita, oli ainekset kasassa. Värikin oli juuri täydellinen tumman harmaa. Laatoissa on sen verran epätasainen pinta, ettei niistä pieni lika näy. Miehen laatoitustaitoinen veli sitten ystävällisesti teki hellan päällisen valmiiksi.


Olisi tietysti voinut odottaa hetken hellan pyyhkimisen jälkeen ennen kuin kuvia säntäsin ottamaan...

Hella on vihdoinkin valmiin näköinen ja uusi laatoitus on täydellisen värinen.

Hellaa muuratessa jouduimme etsimään peltejä vähän joka seinämältä, koska niiden paikka ei piirustuksista selvinnyt. Välillä kävi jo mielessä että entä jos pellit olikin kokonaan poistettu entisen uunin purkamisen yhteydessä 80-luvulla? Onneksi pelti kuitenkin löytyi, sen jälkeen kun rappausta oli koputeltu alas useammaltakin seinältä. Veli hoiti kädenkäänteessä tämänkin ja nyt uunin päällä ollut kolo on paikattu ja maalattu piiloon. Koska tämän talon remontoijat harvemmin ilman kiitosta joutuvat lähtemään, tuli hänellekin tekaistua sukat siinä sivussa.


Raidallisen sukan teko on rentouttavaa kirjoneuleitten välissä.

Hella ennen ja jälkeen
Nyt kuvasta puuttuu enää ylhäälle tuleva ilmanvaihtoräppänä. Jos jollakin sellainen olisi tyhjänpanttina nurkissa lojumassa niin voisin sen ilomielen vaikkapa villasukkiin vaihtaa? Talon edelliset asukkaat olivat tyhjentäneet nurkat turhankin tehokkaasti, eikä alkuperäistä ole löytynyt mistään.

4 kommenttia:

 1. Moi.
  No nyt hella näyttää hyvältä ja palomuuri,Sukat nostaa mielialaa,kun on niin värikkäät.

  VastaaPoista
 2. Hieno on! Iskee hellakateus kun meilläkin on alunperin ollut leivinuunin kaverina puuhella, muttako remontin yhteydessä vanaha leivinuuni ja hella purettiin pois ja uusi leivinuuni oli sen verran isompi, ettei sille mahtunut enää kaveriksi puuhellaa. :( Meijän leivinuuni on kyllä ihana ja hyvin toimiva, mutta aina välillä mietin, miten ihanaa olisi jos olisi puuhellakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hella tuo varautuneemman olon, sillä kun on niin helppo laitaa ruokaa esim. sähkökatkoksen aikana ja muutenkin. :)

   Poista
 3. Tälläiset pienet mutta näkyvät remontit on hyviä. Näitä on kiva lukea.

  VastaaPoista