keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Uusi allas

Minun sairastaessani muut ovat olleet ahkeria. Miehen rakennusmies-Veli tuli käymään ja yhdessä he vaihtoivat meille uuden altaan ja allaskaapin vessaan. Voi tuntua pieneltä, mutta minä olen niiiiiiiin onnellinen. Entinen kaappi oli ruman beige (kuten kaikki tässä talossa oli alunperin; keittiön beigeydestä voi lukea täältä) ja siinä oli aivan olematon kaapisto. Lisäksi hana oli pieni ja hankalasti altaan nurkassa, mikä teki jo käsienpesustakin vaikeaa.


Uusi hana on keskellä allasta ja sillä on pidempi "nokka".



Uusi allas kaappeineen on ostettu jo viime kesänä Byggmaxista, mallista lisää tietoa löydät täältä. Hintaansa nähden olen erittäin tyytyväinen tähän. Kaapiston olisi tarkoitus leijua seinään kiinnitettynä, mutta emme halunneet tehdä lisää reikiä seinään. Näin jälkikäteen olisin toivonut, että myyjä olisi tajunnut huomauttaa jalkojen puutteesta, ne eivät siis kuuluneet pakettiin. Onneksi naapurista löytyi ylimääräisiä Ikean keittiökaappien jalkoja ja nyt kaappimme nököttää niiden päällä.

Vanhassa talossa on vanhat putket, jotka eivät tietenkään olleet yhteensopivat uuden hanan ja viemäroinnin kanssa. Miehet löysivät onneksi väliin jonkinlaisen muuntokappaleen. Lisäksi hanan alla on nyt sulut, mistä veden saa tarvittaessa katkaistua (jos vaikka haluaa joskus uudelleen vaihtaa kaapiston ja saada samaan aikaan keittiöön vettä).

Keittiöstä kuuluu parhaimmillaan naputusta. Sielläkin remontoidaan taas, mutta ihan pienesti vain. Laitan kuvia kunhan homma valmistuu.



Kaappitila lisääntyi huomattavasti ja yleisilme siistiytyi.
Uudessa altaassa on modernin oloinen viemärin korkki, joka avataan ja suljetaan hanan takana oleva olevasta vivusta.

9 kommenttia:

 1. Ymmärrän hyvin, että uusi on suorastaan luksusta. Miten ihmeessä tuon vanhan kanssa on voinut pestä käsiään, kun hana on aivan nurkassa? Onnea uusille kalusteille!

  VastaaPoista
 2. Ymmärrän ilosi tasan tarkkaan, sillä vuosi sitten sain pitkän ruikutuksen jälkeen meidän kylppäriin uuden kaapiston altaineen ja hanoineen. Sen 30 vuotta palvelleen ja varsin rapistuneen tilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sitten sinä tiedät tasan tarkkaan kuinka paljon ilahduttaa, vaikkei muutos nyt niin kamalan suuri olekaan. :)

   Poista
 3. Hei.
  Niin ne vähitellen paikat muuttuvat.allaskaappi on oikein hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vähitellen jatkuu taas keittiössä, siellä on monen päivän homma.

   Poista
 4. Tää oli kyllä tosi tyylikkään näköinen livenä(kin) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nii, ton vanhan hanaratkaisu on kyllä ollut aivan käsittämätön :D

   Poista
  2. Niin on, ei minun päähäni mahdu että minkälainen tolvana sitä on ollut laittamassa. Eivät nuo Miehetkään keksineet mitään rakennusteknillistä syytä moiselle idiotismille...

   Poista