lauantai 17. lokakuuta 2015

Taidetta lapsille ja lapsenmielisille

Flunssasta huolimatta täällä on jaksettu hieman touhuta. Energiatasot eivät ole kovin korkealla, mutta saatiin me jotain aikaiseksi Neiti 5-veen ja Pöpelikön Pian kanssa. Muistatteko ne kangaskassit joita ompelin tuossa jokin aika sitten? Iso liuta maalia ja kangastusseja kului, mutta nyt ne eivät ole enää niin valkoisia.


Sabluunoita varten tulostin netistä mieleisiäni kuvia oikean kokoisena. Esimerkiksi kuvissa oleva kissa on tulostettu tästä. Hakusanoilla "cat stencil" löytyy valmiita kuvia vaikka kuinka paljon. Teippasin kuvan maalarinteipilla keskelle pahvia ja leikkelin askarteluveitsellä sabluunan valmiiksi. Alla oli paksu leikkuulauta. Lopuksi irroitin päälle teipatun paperin. Vaatii hieman kärsivällisyyttä ja nyhräysintoa, mutta mielestäni tulokset olivat ihan siedettävät. Tein näitä sairastelun välissä useana eri iltana, niin ei kerinnyt mielenkiinto loppua.

Kissa-sabluuna on edelleen käyttökelpoinen.

Sabluunat teipattiin maalarinteipillä kangaskasseihin. Maalin levittimenä toimivat tavallisesta pesusienestä leikatut tupot. Maaleina oli erilaisia askarteluvärejä, jotka sopivat käytettäväksi kaikenlaisilla pinnoilla. Koska sabluunat on tehty paksusta pahvista, ne kestävät monen monta maalauskertaa. En tiedä miten vedenkestäviä nämä ovat, mutta harvemmin sitä kangaskasseja ainakaan tässä taloudessa tulee pestyä. Pieniä yksityiskohtia ja kirjoittamista varten oli liuta kangastusseja.

Ensimmäinen kokeilu

Sabluunoista löytyi tietenkin myös pöllöjä.Koska maalausintoa riitti vielä kankaan loputtua, Neiti teki meille vielä taidetta seinälle. Samainen sabluuna siis teipattiin pahvin päälle ja töpöteltiin maalilla. Minusta näistä tuli tosi hienoja. :) Maalauksen ohessa opeteltiin myös värejä ja erityisesti niiden sekoittamista: mitä tulee jos sekoittaa punaista ja sinistä? Entäpä punaista ja valkoista? Hyödyllistä ja erittäin hauskaa, suosittelen kokeilemaan.

Ainut vaara tässä on se, että nälkä kasvaa syödessä. Eli aloin jo katselemaan ruokahuoneen isoa valkoista seinää sillä silmällä että siihenhän sopisi jokin iso maalattu kuva. Mies ilmoitti että saan tehdä seinälle mitä haluan, jos hän saa tehdä saunasta mieleisensä. Hieman vielä epäröin, en koe olevani hirvittävän taiteellinen, mutta katsotaan nyt jos vaikka rohkaistuisin. Voihan sen aina sitten maalata taas valkoiseksi.

Maali kuivui nopeasti ja myös toiset puolet pystyi maalaamaan jo samana iltana.

Kissa kassissa ja taulussa

5 kommenttia:

 1. Kissatauluista ja -kassista tuli hienot, muutenkin kuin kissaihmisen mielestä. Olen joskus tehnyt samalla tekniikalla kasseihin kuvia ja se on kivaa puuhaa. Parasta touhu on tietenkin lasten kanssa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti. Ja lapsen kanssa saa aikuisetkin kokeilla ja pelleillä ihan vapaasti. Ei se lopputulos vaan se tekeminen. :)

   Poista
 2. Moi,
  Siinäpä kivaa puuhaa ja askartelua isoille ja pienille ihmisille.

  VastaaPoista
 3. Upeita! Anne(npuuhat)

  VastaaPoista