sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Suklaamania osa I: Suklaakaurakeksit

Siivoilin tuossa eilen keittiön kuivatavara-kaappia. Tarkoituksenani oli muistutella mieliin mitä kaikkea sieltä löytyy ja tutkia onko missään tulossa päiväys vastaan. Erilaisia leivontaan liittyviä tuotteita olikin kohtalaisen paljon ja niitä hipellellessä meni suurin osa ajasta. Lisäksi kaapista löytyy viisi avattua suklaalevyä. Ei siis yksi tai kaksi, vaan VIISI! Olen ilmeisesti leiponut jokaisesta jotain ja survonut ne kaapin perukoille "jemmaan". Unohtanut sitten täysin koko asian.

Suklaakaurakeksit

Keksit on helppo tehdä vaikka lasten kanssa ja antaa pieniksi lahjoiksi läheisille.

Tästä innostuneena (sekä kauraryynipaketista jonka päiväys oli lähellä) menin penkomaan kokeiltavien reseptien pinoani. Valikoin sieltä muutaman suklaaseen liittyvän ja näin syntyi Suklaamania. Tässä ensimmäisessä reseptissä ei ole vielä varsinaista suklaata käytetty, ellei sitä halua käyttää koristeluun. Voisin hyvin kuvitella keksien päälle muutaman sulatetulla valkosuklaalla tehdyn raidan. Laitan seuraavan reseptin jakoon kunhan herkut valmistuvat ja niissä onkin sitten suklaata näidenkin edestä.

Miehen herkkuja ovat suklaakaurakeksit ja löysin hieman tavallisesta poikkeavan tavan tehdä niitä. Näitä ei paisteta ollenkaan, vaan niiden annetaan jähmettyä viileässä. Näistä tulee loistava vierasvara, koska näitä voi hyvin säilyttää pakastimessa ja laittaa tarjolle vielä puolikohmeisina. Sen huomion tein, että jääkaapissa olleet ovat ihanan tahmaisia ja herkullisia, mutta niiden esillelaitto on vaikeampaa koska ne eivät ole kovin kovia. Suosittelen siis itse pakastinta. Ohjeen saat tulostettavassa muodossa täältä.


Suklaamanian ensimmäisenä reseptinä on hieman erilaiset kaurakeksit.

Nämä marraskuun pimeät päivät alkavat selvästi jo nakertaa voimavaroja. Tuntuu, että jos jotain ei saa tehtyä ennen neljää, on myöhäistä koska sitten alkaa tehdä mieli jo nukkumaan. Ja kun väsyttää, ei mikään onnistu. Sain sentäs suoritettua Ensiapu1 -kurssin, joka yllätti positiivisesti mielenkiintoisuudellaan. Suosittelen lämpimästi kaikille. Onneksi joku sentään on ollut tehokas; Siskoni rohkaistui muuton keskellä aloittamaan oman bloginsa ja kokeilemaan muitakin uusia juttuja. Jään mielenkiinnolla odottamaan lähikuvia remontin edistymisestä.

7 kommenttia:

 1. Aikamoinen taituri olet, jos pystyt unohtamaan viisi avattua suklaalevyä kaapin perukoille. Kun suklaanhimo oikein yllättää, paljastuvat parhaimmatkin kätköt.
  Ohje on erinomaisen helppo ja tarpeet löytyvät kaapista. Taidanpa kokeilla, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni olen aika usein penkonut kaappia jotain makeaa kaivatessani, mutta nämä oli niin hyvässä piilossa ihan perukoilla että en ole löytänyt niitä. :)

   Poista
 2. Kyllä tästä on tehokkuus kaukana, aika pitkään on jo menty "päivä kerrallaan" strategialla :) Mutta blogin kirjoittaminen on hauskaa, se huvittaa vaikka olisi kiirettäkin (toisin kuin esim. kääpiösnautserin nyppiminen). Onneksi miehen ahkera isä pitää huolen siitä että remonttikin etenee pala palalta :)

  VastaaPoista
 3. Ihmettelen kanssa, miten joku voi u n o h t a a kaappiin viisi suklaalevyä :) Ei tulisi meillä kuulonkaan. Jos en minä syö, niin kyllä AM muistelee, että "joko sä söit sen suklaalevyn, menikö se kokonaan, missä se loppu on" ja niin se häviää.
  Siksi meillä ei tällä erää mitään herkkuja olekaan, pelkkiä hedelmiä vain. Odotellaan joulua... :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos vierailustasi blogissani. Täältähän löytyykin vaikka mitä ihanaa. Olet taitava kokkaamaan ja neulomaan. Minä olen myös neulonut aikalailla ja kirjoneuleita on kiva tehdä, mutta nykyisin aika tahtoo olla kortilla ja opettelen nyt piirtämistä. Aivan uutta minulle. Enimmäkseen askartelen atc-kortteja ja vaihtelen niitä vaihtokavereiden kanssa. Minäkään en muuten ikinä unohtaisi suklaata kaappiin :D

  VastaaPoista
 5. Olet näemmä pöllöfani niinkuin minäkin :D

  VastaaPoista
 6. Ommmm, nuo näyttävätkin just sellasilta iiiihanan tahmaisilta!

  VastaaPoista