lauantai 14. marraskuuta 2015

Suklaamania osa III: Suklaakeksit

Näitten nimi voisi olla oikeastaan Maailman parhaat suklaakeksit. Ja helpoimmat. Eikä aineslistakaan ollut kovin vaativa. Ja voi hyvänen aika miten hyviä. Kosteita ja hieman tahmaisia, yksi keksi riitti tyydyttämään jopa minun sokerinhimoni hetkeksi. Toisaalta mitä muuta voi odottaa kun ohje kuuluu suurin piirtein niin, että ota sokeria ja sotke siihen suklaata, paista. Suklaakeksien ohjeen saat tulostettua helpoiten täältä.

Ohjeeseen ei tule ollenkaan jauhoa ja suurin osa sokerista on tomumaisessa muodossa. Minä sovelsin näissä vielä sen verran, että korvasin noin puolet tomusokerin määrästä suklaa-tomusokerilla.Halutessasi voit myös korvata tavallisen sokerin tomusokerilla, joilloin kekseistä tulee kiiltäviä, etäisesti marenkia ulkokuoreltaan muistuttavia. Muotoiluun ei tarvinnut uhrata montaa ajatusta, koska länttäsin leivinpaperille ruokalusikallisen taikinaa ja pyöräytin siinä lusikkaa niin että se levisi ympyrän muotoon. Hmm, miltähän nämä näyttäisivät jos suklaan korvaisi valkosuklaalla....

Maailman parhaat suklaakeksit

Suklaakeksien ohje

Täällä on maa ollut valkoinen jo muutaman päivän ja parhaimmillaan taivaalta tippuu isoja lumihiutaleita. Liekkö ollut lumi vai palkkapäivä syynä, mutta ensimmäiset lahjat on nyt hankittu. Yleensä alan varautumaan joululahjoihin hyvissä ajoin ja tänä vuonna olen hieman myöhässä aikataulusta. Lisäksi minulle on tiukasti ilmoitettu ettei sisälle tuoda mitään jouluhörtöä ennen joulukuuta. Noh, ehkä se sitten tuntuu jotenkin erikoisemmalta kun ne eivät loju nurkissa paria kuukautta.


Kamala tuo koko Pariisissa sattunut juttu. Täältä ainakin lähtee kaikki myötätunto siellä oleville ja heidän sukulaisilleen. Tällaiset saa aina miettimään myös omaa kiintopistettään maailmassa, miten todennäköisesti juuri tänne sattuisi jokin terrori-teko ja voiko siihen varautua mitenkään.

2 kommenttia: