torstai 19. marraskuuta 2015

Tulostettavat joululahjapussit

Mie niin rakastan lahjojen hankkimista. Niiden huolellinen mietiskely ja valikointi juuri lahjan saaja silmälläpitäen, paketointi ja koristelu sekä antamisen ilo muodostavat ihastuttavan kokonaisuuden. Olen innolla penkomassa kauppojen lahjapaperi-pinoja ja on minua joskus nirppanokaksikin kutsuttu, kun mikään paperi ei ollut juuri oikeanlaista.

Helposti ja halvalla joululahjat pakettiinAina ei jaksa ryhtyä paketoimaan ja silloin pika-apuna toimivat lahjapussukat. Näin jouluna on kiva lisätä hieman erikoisuutta ja vuodenaikaa näkymään pusseihin. Saahan näitä toki kaupastakin ostettua, mutta osa ilosta tässä tapauksessa on itsetekemisen riemu. Lahjakassin voi joko tehdä itse tai sitten voi käyttää valmiita, kuten minä olen tässä erimerkissä tehnyt. Minulla oli kaapissa Sagan valmiita eväspusseja, joista muotoutui oikein ihastuttavia lahjapusseja. Myös värilliset käyvät hyvin.

Tein lahjapussukoihin tulostettavia tekstejä valmiiksi ja näin sain todella pienellä vaivalla pieniä ilahduttavia yllätyksiä paketoitua. Laitan tekstit tänne jakoon ja suosittelen kokeileman tätä, joko näillä kuvilla tai sitten muilla haluamillaan koristeilla.


Rocky Roadin ohjetta voi tarvita aina


Näin tein:

1.Latasin alta löytyvät kuvat koneelleni ja avasin ne Windowsin valokuvien katselussa (eli siinä joka sinullakin todennäköisesti aukeaa kun tuplaklikkaat jotain kuvaa).
2. Tulostin kuvan ensin aivan normaalisti A4-paperille, jotta sain käsityksen siitä mihin kohti teksti tulee.
3. Teippasin eväspussin tulostamani paperin päälle kahdella pienellä teipinpalasella (yksi ylös ja yksi alas). Esim. maalarinteippi irtoaa valmiista pussista kohtalaisen helposti jättämättä jälkeä. Kannattaa kokeilla eri teippejä.
4.Laitoin paperin+pussukan takaisin tulostimeen ja tulostin. Valmis!

Vinkki: Minun tulostimeni suostui ottamaan paperipussin sisäänsä vain alapuoli edellä. Jostain syystä pussin yläreuna ei kelvannut. Tämän vuoksi jouduin kääntämään kuvan toiseen suuntaan Windowsin valokuvan katselussa. Siinä on alareunassa pienet pyöreät nuolet, joilla kuvan saa käännettyä haluamaansa suuntaan.

Lahjatekstit saat ladattua täältä:
Rocky Road
Suklaarikasta joulua!
Varpunen

Joululahjatoive :)

Täällä on jo hyvin kuvauksellinen talvi. Maa on valkoinen ja puiden oksat ovat notkollaan lumen painosta. Niille teistä, joilla joulumieli ei ole vielä oikein syttynyt, on tässä muutama tänään ottamani inspiraatio-kuva.Marraskuu Pohjois-Karjalassa

11 kommenttia:

 1. Oi ihanaa sielä on jo lunta! :) tulispa pian tampereellekkin niin ei olisi niin harmaata.

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihanan näköistä teillä! Olisipa meilläkin...

  Taas yksi syy lisää, miksi olisin valmis muuttamaan sinne Pohjois-Karjalaan :D AM on sieltä lähtöisin ja meillä on haave vielä joskus sinne muuttaa - se vain on...jossain kaukana.
  Yksi siellä asuva tuttumme kysyi meiltä kerran "Mikä ihme teitä etelän ihmisiä vaivaa, kun väkipakolla pitää tänne päästä; kun eihän täällä OLE mitään" ;) No just sen takia.... Rauhaan ja hiljaisuuteen, puhtaaseen ilmaan ja elämään... Kerran me sinne vielä tullaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on ihanaa asua täällä, ja vaikka alunperin tänne muuttamisesta puhuttiin vitsinä niin ei ole kumpikaan meistä katunut sitä päätöstä hetkeäkään. Ja nykyään tuntuu että kaikki tarvittava on ihan riittävän lähellä, jos ei oikeassa elämässä niin sitten verkon kautta. Tervetuloa siis!

   Poista
 3. Hei.
  Hyvä keksintö joulupussit.

  VastaaPoista
 4. Ihana idea!!! Olisin voinut huolia idean jo reilu viikko sitten ;) Ja totta tosiaan teillä ihan jouluista jo.. Meillä mustaa, märkää ja pimeää!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvittelin olevani liikkeellä näiden kanssa hyvissä ajoin ennen joulua. Toivottavasti keksit jonkin toisen idean. :)

   Poista
  2. Kääräisin tylsästi paketit lahjapaperiin ja kuoriin =) Miun ideapankki on aikas huono =/

   Poista
 5. Oh, you have already so wonderful Christmassy landscapes!
  Many thanks for kind comment on my blog. Do you want to follow each other?
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  VastaaPoista