keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Hei tonttu-ukot hyppikää... (Tonttu Cake Popsit)

Leivontaparini laittoi minulle marraskuun paketissa ohjeen Lumiukko -cakepopseihin, mutta minulla oli jo muita suunnitelmia. Sellaisia, jotka eivät vaatineet yhtä tarkkaa työskentelyä kuin lumiukon naama. Ehkä vielä joku päivä uskaltaudun kokeilemaan myös lumiukkojen tekoa, onhan tässä jouluun vielä aikaa. Tällä kertaa tehtävälistalla olivat kuitenkin tonttu-ukot.

Tontun punaiset cake popsit

Olen aikaisemminkin kertonut taikinaan liittyvistä intohimoistani, ja nämä tontut sopivat siihen tarpeeseen oivallisesti. Sisällä näissä on nimittäin raakana syömiseen suunniteltua suklaahippu-keksitaikinaa. Voisin hyvin kuvitella myös piparitaikinan soveltuvan näihin. Taikinan ohje on alunperin julkaistu englanniksi Domestic Doozie -blogissa. Tässä minun suomennettu versioni:

Tonttu Cake Popsit

Taikina:
100g voita
0,5dl sokeria
1dl fariinisokeria
3rkl maitoa
1tl vaniljasokeria
3dl jauhoja
100g pieneksi rouhittua suklaata

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää maito. Sekoita vaniljasokeri jauhoihin ja lisää pienissä erissä taikinaan. Lopuksi sotke suklaa sekaan.

Muotoile taikinasta palloja ja halutessasi työnnä niihin tikkaritikut. Aseta pallot pakastimeen hetkeksi (n. 30min riittää), tämä helpottaa niiden pysymistä tikuissa dippausvaiheessa.

Punainen kuorrute:
Sulata ohjeen mukaan mikrossa puoli pussillista Wiltonin Candy Melts -nappeja. Myös suklaa sopii hyvin kuorrutteeksi. Dippaa pallot sulassa kuorrutteessa. Kokeile erilaisia "poisvetäisy" -tekniikoita saadaksesi tontullesi hiipan pään päälle. Lisää tontuille silmiksi Wiltonin syötävät koristesilmät.

Kaakaokuorrute:
Dippaa jäiset pallot kupillisessa maitoa ja kupillisessa kaakaojauhetta. Kaakaojauhe ei ole yhtä makea vaihtoehto kuin tonttu-kuorrute, joten tämä sopii hyvin vähemmän sokerille persoille ihmisille.

Löytyykö kenenkään muun kaapista purkillista silmiä?

Minulla on alkamassa syysloma ja aion ottaa siitä kaiken irti. Ensi viikolla on aikataulussa Joulun Tulo, eli silloin tyhjennän ullakon joulukoristeista ja varmaankin teen tämän talven ensimmäisen piparitaikinan. Itse joulu on meillä tänä vuonna totuttua hiljaisempi, talo ei täyty vieraista eikä pöydät notku. Kokeiltava kai sitä on kaikkea, huoh...


3 kommenttia: