tiistai 15. joulukuuta 2015

Miesten Talvisukat + ohje

Minua pyydettiin neulomaan eräälle miehelle sukat. Jotain yksinkertaista ja klassista, ei mitään pöllö-virityksiä tällä kertaa. Netistä löytyi paljon kauniita ohjeita ja osa niistä kirjoneuleita, mutta en kuitenkaan pikaisella vilkaisulla löytänyt mitään, mihin olisin voinut soveltaa Novitan 7 veljestä -langan paksuutta. Ohuemmalle langalle löytyi monia malleja ja seiska veikallekin yksivärisiä ohjeita, mutta en onnistunut valitsemaan niiden joukosta juuri tälle lahjansaajalle sopivaa mallia. Eipä siinä auttanut muu kuin hahmotella oma neulekartta ja alkaa neulomaan.

Miesten Talvisukat
Loistava valinta pukin konttiin.
Tässä näette tulokset. Kun neuloin yhdet sukat, tajusin niitten olevan hieman liian isot ja tein hieman pienemmän mallin. Kuvissa olevat mustat sukat ovat kokoa XL ja siniset kokoa L. Kokeilkaa ohuempaa lankaa ja kertokaa minkä kokoisia näistä sitten tulee. Varressa on sen verran tilaa, että alle mahtuvat hyvin ohuet housut ja sukat. Jalkaosan kokoa voi muokata oikeaan kokoon helposti, koska siinä ei ole kuviota. Muuten, Novitalta löytyi aikaisemmin todella kätevä pdf-tiedosto sukkien ja lapasten silmukkamääristä, mutta nyt Googlen löytämä linkki ohjautuu Novita Knits- sivustolle. Onko kenelläkään tallessa tuota neuleiden silmukka-taulukkoa?

Sukkia katsellessani haluan omistaa nämä kaikille niille ukeille ja isille, sedille ja serkuille, puolisoille ja lapsille, jotka uhmaavat talven tuiskuja ja pakkasia, pilkkovat puita ja kantavat vettä, metsästävät ja kalastavat. Kaikille niille selviytyjille, joiden ansiosta meidän neulojien elämä on hitusen helpompaa ja ihanempaa. Kiitos teille kaikille.

Lataa tulostettava ohje miesten Talvisukkiin täältä.
Get the instructions for the men's Wintersocks from here. (Scroll down for the English version.)Helppo kirjoneule tehtynä Novitan 7 veljeksestä

7 kommenttia:

 1. Kommenttini katosi bittiavaruuteen, mutta jotenkin näin se meni...
  FB:n Voihan villasukka-ryhmässä on paljon kritisoitu vanhojen Novita-sivustojen muuttumista Novitaknits-sivustoksi. Sieltä on vaikea löytää etsimiään asioita. Kokeeksi koitin sukkataulukoita etsiä, mutta en siinä onnistunut. Minulla on konellani tallessa yksi sukkataulukko, joka soveltuu mm. Nalle- ja 7-veikka -sukille. En saa sitä tähän kommenttilaatikkoon ympättyä, joten laitatko jonkun s-postiosoitteen minulle (betweenland@gmail.com) niin saat ohjeen itsellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Laitoin sinulle s-postia ja olen kovasti kiitollinen jos sinulta nuo taulukot löytyy. Olen itsekin kovin pettynyt noihin Novitan uusin sivuihin, sieltä ei löydä mitään ja kaikki tieto on vähintään 10 klikkauksen takana (esimerkiksi juuri tänään yritin luntata silmukoiden määrää, jolla 7 veljestä-langasta muodostuu 10 senttiä.. ei ollutkaan niin yksinkertaista).

   Poista
 2. Todella kauniit sukat! Novita -sukka lehdessä on ainakin tuo taulukko eri langoille ja lehteä todennäköisesti löydät mistä lankojakin, marketista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmankos sen ilmais-versio on kadonnut, jos siitä voidaan kerta laittaa ihmiset maksamaan...

   Poista
 3. Ohjeet löytyy nykyään täältä, http://arkisto.novitaknits.com/cms.php?cms_cid=130&oid=30167

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ..ja siellä vasemmassa reunassa on näköjään kaikki tuo taulukot, lapasille ja sukille. Ihanaa, kiitos! :)

   Poista
 4. Ole hyvä. Turhan vaikeaksi Novita on tuon sivuston löytämisen tehnyt, saisi olla linkki Knitpron sivuilta.

  VastaaPoista