sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Wiener Nougat -jäädyke

Eilinen päivä hurahti Joensuussa pyöriessä. Yritimme äitin kanssa käydä katsomassa sairaalassa olevaa sukulaista, mutta valitettavasti hän oli sellaisella osastolla, ettei meitä sinne laskettu. Kerkisimme kuitenkin kiertää pari kirpputoria, mistä löytyi taas paljon sellaista mitä en tiennytkään tarvitsevani. Olin jo perjantaina kerinnyt laittaa pakastimeen SLY-paketissa tulleen jäädykkeen ja tänään kun päivä valkeni, pääsin tutkimaan tuloksia.

Fazer Wiener Nougat -jäädyke

Wiener Nougat on yksi suosikeistani, joten eipä näissäkään paljoa vikaan voinut mennä. Ainut, mitä harmitttelen näin jälkeenpäin, on se että noudatin ohjeen neuvoa kelmusta. Sain silikonisen pöllömuotin jollakin kierroksella Annelta ja siihen ei kyllä olisi tarvinnut laittaa talouskelmua. Kelmu ruttaantui sen verran, ettei pöllökuvio oikein erottunut valmiista jäädykkeistä. Tämä ei kuitenkaan onneksi vaikuttanut makuun, nämä maistuvat ihan nougatjäätelöltä, nam! Nämä sopisivat hyvin jäkiruuaksi raskaan jouluaterian jälkeen. Parini oli laittanut pakettiin myös glögikakun ohjeen, se on parhaillaan uunissa. :)

Muuten, osallistuin tänäkin vuonna Salaiseen jouluystävän lahjavaihtoon. Viime viikolla sain kortin omalta pariltani ja paljastui että paketteja minulle lähetti Ella. Suuri kiitos sinulle, joulupakettisi saivat joulufiiliksen nousemaan jo hyvissä ajoin. :)

Wiener Nougat -jäädyke

2,5dl kuohukermaa
3 kananmunaa
1,5dl sokeria
1dl Fazer Wiener Nougat Crush -rouhetta

Koristeluun Fazer Wiener Nougat Crush -rouhetta

Vaahdota kerma. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja 0,5dl sokeria kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja loput (1dl) sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. 
Sekoita varovasti kaikki vaahdot ja Winer Nougat-rouhe yhteen. Vuoraa jäädykevuoka talouskelmulla ja lusikoi massa vuokaan. Pakasta. Kumoa jäädyke tarjoiluastialle ja poista kelmu. Koristele Wiener Nougat -murskalla. Tarjoa jäädyke hieman pehmenneenä.

Jäädyke on hyvä joulun jälkiruoka
 

4 kommenttia:

 1. Kiva ,että olet lähtenyt kokeilemaan reseptejä :)
  En ole itse tätä kokeillut, mutta on oikein helpon oloinen ja varmasti todella maistuva!

  VastaaPoista
 2. Moi.
  Kiva ,että voi kotioloissakin tehdä jäätelöä.Vaihtelua jälkiruokaan.

  VastaaPoista
 3. Varmasti ihanaa.
  Mukavaa Joulun aikaa Sinulle.

  VastaaPoista