sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Red Velvet Cupcakes

Tuli eilen leivottua, mutta en kerinnyt sitä tänne asti päivittää. Touhuttiin kaikenlaista muutakin; käytiin ostoksilla Neiti 5-veen kanssa, siivottiin pihamaata, istutettiin kukkia, pilkottiin ja kannettiin puita ja laitettiin iltapalaa nuotiolla. Voi kun oman päivän pelastukseksi riittäisi joskus uudet vilkkuvat lenkkarit.

Ohje näihin Red Velvet muffinsseihin tuli SLY-parini paketissa. Koska olen jonkin sortin muffinssi-holisti, näitä oli pakko päästä kokeilemaan.

Red Velvet Cupcakes



Red Velvet Cupcakes


Taikina
6dl vehnäjauhoja
2rkl kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
3,5dl sokeria
300g huoneenlämpöistä voita
2 isoa kananmunaa
punaista elintarvikeväriä (Wiltonin Red No taste väriä 1tl)
reilu 2dl piimää
1,5tl ruokasoodaa
2tl valkoviinietikkaa

1. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja kaakaojauhe.
2. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi.
3. Lisää munat yksitelleen koko ajan vatkaten.
4. Lisää punainen väriaine.
5. Lisää joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja piimää kolmessa erässä, joka välissä kunnolla tasaiseksi sekottaen.
6. Sekoita viinietikka ja sooda (se kuohuu, mutta kuuluu asiaan).
7. Sekoita etikkaseos taikinaan noin 10 sekuntia vatkaten.
8. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Täytä vuoat vain puolilleen, taikina kohoaa reilusti.

Kuorrutus
250g maustamatonta tuorejuustoa
100g huoneenlämpöistä voita
5dl tomusokeria
vaniljasokeria

1. Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi.
2. Lisää vatkaten tomusokeri desi kerrallaan. Lisää lopuksi makusi mukaan vaniljasokeria.
3. Pursota jäähtyneiden cupcakejen päälle tai levitä lastalla.

Muutamia huomioita ohjeesta:
Tuo etikan ja soodan reaktio oli todella mielenkiintoinen 5-vuotiaan mielestä ja nämä ristittiinkin uudelleen kupla-muffinsseiksi. :)
Minulla ei ollut nyt ohjeesta mainittua väriä, joten käytin joka kaupasta löytyvää Dr. Oetkerin väriä (2tl). Koska tuosta väristä jää (ainakin minun mielestäni) maku taikinaan, laitoin sen lisäksi hieman vadelma-esanssia. Näin cupcaket eivät maistuneet väriaineelta vaan hennosti vadelmalta. Väri ei ollut ihan niin punainen kun olisin toivonut.
Kuorrutus ei saanut raadilta mairittelevia arvosteluja: se oli kuulema mautonta ja näytti koulun perunamuussilta. Siihenkin voisi lisätä ripauksen jotain makua esimerkiksi käyttämällä maustettua tuorejuustoa.


Dr. Oetkerin värien käyttöä.
Iltapuuhat edelleen keskeneräisellä nuotiopaikalla.

4 kommenttia:

  1. Kiva idea tuo vadelmamaun lisääminen. Muffarit ovat todella kuohkean näköisiä, nam. Ihanan värinen talo!

    VastaaPoista
  2. Mukavaa, että testasit reseptiä! Ehkäpä minäkin jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
  3. Nämä ovat niin herkkua! Valion sivuilla on resepti, josta itse tykkään eniten- siinä on kuorrutteessa sitruuna -tuorejuustoa ja sitähän on helppo vaihtaa vaikka mihin :)

    VastaaPoista
  4. Hyvän punaiset red velvet-muffinssit olet saanut, itsellä aina aika tummat jolloin punaisuutta ei välttämättä aina näe niin mutta kosteutta tuo viinietikka antaa hyvin näihin. Kannattaa kokeilla maustettua tuorejuustoa.

    VastaaPoista