lauantai 21. marraskuuta 2015

Suklaa&Pähkinä -palaset + pari jouluista ideaa

Täällä sataa lunta, joten ulkona vallitseva jouluinen näkymä ei ole kadonnut minnekään. Ja jouluinen mieli on täällä sisälläkin. Minun lemppari leivontakauppani Confetti halusi muistaa näin joulun alla muutama bloggaajaa ja jakoi omia uutuuksiaan eli maustettuja tomusokereita. Minulle sattuneessa paketissa oli Sugar and Crumbs -merkkistä Strawberry Milkshake eli mansikkapirtelön makuista sokeria. Jo pussin avatessa keittiöön tupsahti vieno kesän tuoksu ja oli pakko päästä leipomaan. Yksi paketti on todella riittoisa (500g) ja vaikka olen puoli päivää viettänyt leipomassa mansikan makuisten pölypilvien keskellä, on pussissa jäljellä vielä vaikka kuinka paljon.

Suklaa&Pähkinä -palaset

Ensimmäiseksi halusin kokeilla jotain aivan uutta. Suklaa&Pähkinä -paloissa yhdistyvät kaikki leivonnan hyvät puolet: ne ovat helppoja ja nopeita tehdä, ne maistuvat hyvältä siltään, tomusokerissa kieriteltynä ja jäätelön kanssa, ja kaiken huipuksi ne voi pakastaa. Muodostukseltaan ne ovat mukavan tahmeita ja suussa sulavia. Taikinan teko on suorastaan lapsenleikkiä, joten tekeminen onnistuu hieman nuoremmaltakin leipurilta.

Suklaa&Pähkinä -palaset

1pkt (n. 400g) Digestive -keksejä
200g suklaata
100g saksanpähkinöitä (tai muita oman maun mukaan)
1 tölkki (n. 396g) makeutettua maitotiivistettä
2tl vaniljasokeria
0,5tl suolaa
1 muna

koristeluun Strawberry Milkshake -tomusokeria 

Hakkaa keksit pieniksi muruiksi (kaulin on hyvä työväline). Pilko sekä suklaa että pähkinät pieniksi paloiksi. Lisää kaikki ainekset munaa lukuunottamatta yhteen isossa astiassa ja sekoita. Lisää lopuksi muna ja sotke se kunnolla taikinan sekaan.

Laita taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja painele se lusikalla tiiviiksi massaksi. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla, ennen kuin nostat palaset leivinpapereineen pois vuoasta. Leikkaa terävällä veitsellä sopiviksi kuutioiksi ja kierittele tomusokerissa.

Vinkki! Käytä leikkaamisen veitsen sijaan piparkakkumuotteja niin saat hienostuneita leivoksia.


Strawberry Milkshake oli nimensä veroista, nam!

Tomusokeri innostukseni ei kuitenkään tyrehtynyt vielä tällä. Palasten lisäksi tein brownien tällä ohjeella. Suklaana käytin Fazerin Winter edition -suklaata. Suklaasta johtuen brownie maistui aivan joululta. Makuyhdistelmään olisi sopinut täydellisesti tämä Christmas Punch -tomusokeri ja ajatuksenani on tilata tuo maku itselleni ennen joululeipomisia. Leikkasin valkoisesta paperista aivan tavalliseen tapaan lumihiutaleen ja käytin sitä sabluunana brownien päällä. Jos ei jaksa askarrella, myös pitsimäisillä kakkupapereilla saa kaunista jälkeä aikaiseksi.

Tomusokerilla on helppo koristella browniet ja mokkapalat



Tässä vaiheessa iski itsekäs olo. Täällä minä keittiö täynnä herkkuja nautiskelen elämästäni vaikka maailmalla tapahtuu hirveitä. Koska tiedän, etten pysty hirveästi vaikuttamaan koko maailman tilaa, ajattelin ilahduttaa edes läheisimpiä ihmisiäni. Ja mikäs sen mukavampaa kuin pieni pala kesää keskellä pimeää talvea. Kasasin pieniä mansikkakaakao-purkkeja, joista jokainen voi sitten nautiskella kun alkaa kaivata kesää.

Mansikkakaakao

3dl leivontakaakaota
2dl  mansikkatomusokeria
0,5 tl suolaa
2 rkl maissitärkkelystä

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja jaa pieniin purkkeihin. Kirjoita mukaan ohje: Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää kaksi ruokalusikallisesta jokaista mukillista kohti. Sekoita ja nauti.

Mansikan makuista kaakaota


PS. Jos sokerikiintiösi ei täyttynyt vielä, niin kokeile Confetin muita makutomusokereita 
vaikkapa näihin suklaakekseihin tai tähän sokerikreemiin.

8 kommenttia:

  1. Kuulostat olevan jo niin jouluisissa tunnelmissa siellä parin viime postauksen perusteella, että tämä haaste on varmasti otollinen sinulle: http://vihainenitalappilainen.blogspot.fi/2015/11/jouluisia-kysymyksia.html Ei muutako vastaamaan jouluisiin kysymyksiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana haaste! Tähän vastailen heti kun joulu saa alkaa täällä (Miehen) luvallisesti. :)

      Poista
  2. Näyttää herkulliselle! En edes ole tiennyt, että tomusokeria saa näin monissa eri mauissa. Nam. Laitoit blogissani viestiä, että olisit kiinnostunut tulemaan mukaan joulukalenteriin, laita minulle spostia, niin laitan sinulle lisätietoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuskin maltan odottaa mitä kaikkea kalenteristasi paljastuu. :)

      Poista
  3. Onpas täällä herkullista. Olet näköjään kaikessa yhtä näppärä. Kiitos noista kirjoneuleohjeista. Hyvin toimivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut eilen kovin näppärä olo kun ensimmäinen brownie räjähti uuniin. Kannattaa olla varovainen soodan määrässä.. Lisää neuleita on tulossa, tällä hetkellä on työn alla miesten koossa olevat sukat. Ihana tietää että ohjeista on iloa. :)

      Poista
  4. Hyvännäköisiä leipomuksia. Nam.
    Luin menneitä postauksia ja puutarha-haasteen myös.Pihastanne olisi mukava kuulla lisää. Jos budjetti antaa periksi kutsukaa joku puutarhuri katsomaan pihaanne. Tai laittakaa rahaa säästöön sitä varten. Kokeilkaa round uppia pihlajiin. Oletteko saaneet tehtyä remonttia eteenpäin? Hyvää joulunodotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutarhasta olisi ehkä parempi kirjoittaa kesällä. Tai ehkä siitä voisi jopa tehdä jonkinaisen videopostauksen, niihin en olekaan vielä pahemmin perehtynyt. :) Round uppia mietin viime kesänä, mutta piheys astui kuvaan ja aine jäi kaupan hyllylle. Ja samainen vaiva astuu kuvioon kun aletaan puhumaan puutarhureistakin. :) Remontti ei ole pahemmin edistynyt (naulakkotila meni uusiksi, mutta siitä en saanut kokonaista juttua aikaiseksi). Eipä ole onneksi kiire minnekään asian suhteen. Hauskaa joulunodotusta myös sinulle!

      Poista