lauantai 25. lokakuuta 2014

Juustokakku -palleroiset

Tämän päivän leipomus on sellainen, ettei siitä vaan saa otettua hyvää kuvaa. Yrittipä mistä tahansa kulmasta, tuloksena on jokin, joka etäisesti muistuttaa vinksahtanutta kananugettia. Jos onnistuu pääsemään ulkonäön yli niin nugeteilta nämä eivät maistu. Palleroisissa on pienessä kätevässä koossa kaikki jäätelön ja juustokakun hyvät ominaisuudet.

Juustokakku -palleroinen
Jostain syystä ihmisillä on käsitys, että juustokakun tekeminen on jotenkin vaikeaa ja aikaa vievää. Jos kuulut näin ajattelevien ryhmään niin tässä ohjeessa voi olla vastaus sinun toiveisiisi.

Juustokakku-palleroiset

2dl kermaa
(2rkl vaniljakreemiä)
250g tuorejuustoa
2rkl sokeria
1tl sitruunamehua
2dl vadelmia (jos käytät jäisiä, anna niiden sulaa hetki)

1,5dl digestive-keksien muruja

Vatkaa kerma (lisää loppu vaiheessa vaniljakreemi). Lisää joukkoon tuorejuusto, sokeri, sitruunamehu ja vadelmat. Aseta seos pakastimeen noin tunniksi. Kun seos on hieman jähmettynyt muotoile siitä palloja ja pyörittele ne keksinmuruissa.

Vadelmien olisi hyvä olla sulia siksi, että niistä irtoaisi kauniin vaaleanpunainen väri myös kerma-seokseen.

Palleroiset säilytetään pakastimessa. Ne on hyvä ottaa sulamaan hetki ennen tarjoilua. Loistava vieras-vara.

Lisää kuvateksti
Ei kannata tehdä sitä virhettä kuin minä, eli laittaa seosta kovettumaan pakastimeen ja muistaa koko asia vasta seuraavana päivänä. Seos oli aivan umpijäässä. Sulateltuani sitä aikani sain muodostettua jonkinlaisia koppuroita, mutta ne eivät ole lähelläkään kauniin pyöreitä palleroisia, joihin tähtäsin.

Tänään oli hyvä päivä. Kävin aamupäivästä kaverini kanssa MLL:n järjestämällä lasten kirpparilla, josta tosin ei nyt tarttunut mitään mukaan. Lisäksi sain mahani täyteen herkkuja ja ison säkillisen lankaa (jotka salakuljetin sisälle Miehen huomaamatta. Jos se kysyy asiasta, niin ainahan ne on täällä olleet). Täällä jo kovasti mietitään mitä niistä syntyisi. Sain myös kuulla, että lähiaikoina on odotettavissa hääkutsu ja joitakin juhliin liittyviä velvollisuuksia. Mitähän sitä keksisi hääparin päiden menoksi... 

Kaiken huipuksi Mies lähti kaivelemaan Ladaa hangesta (Sain siis itselleni hetken rauhaa ja aikaa ihan yksin). Se on kai huomenna tarkoitus tuoda kotiin ja rueta laittamaan sitä kuntoon. Minulle vakuuteltiin, ettei hommasta tule kovin hinnakasta, mutta saa nähdä. Noissa autoissa tuppaa olemaan sama asia kuin remontoinnissa, niihin saa uppoamaan juuri niin paljon rahaa kuin on ja usein sekään ei riitä.

4 kommenttia:

 1. Miten remontti muuten etenee, hyvältä kuulostaa palleroiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remontti ei nyt etene. Mies ei osaa oikein päättää miten korjaisi roikkuvan katon uunin päältä ja pikkuhuoneesta.

   Poista
  2. Voisi auttaa jos kysyy toisen mielipidettä. Lämpöistä viikonloppua!

   Poista