keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Kuuma kaakao

En ole unohtanut blogiani tai ollut yhtään vähemmän innokas kirjoittamaan tänne, vaikka siltä saattaa vaikuttaa. Olen vaipunut jonkinlaisen talviuneen. Tänne Pohjois-Karjalaanhan tuli talvi. Maa on valkoinen ja pakkasta on aamuisin ollut -15 astetta. Rinnetonttimme läpi kulkeva tie muuttui jäiseksi vesiputoutukseksi, jonka läpilaskeminen on jokaisen aamun jännityshetki. Iltoihin saadaan jännitystä siitä, pysyykö kellari sulan puolella, koska siellä on vesipumppu. Kellari on toki varustettu lämmittimellä, mutta jotenkin en luota siihen pakkastilojen vaihdellessa yllättävänkin rajusti.

Pakkanen ja lumi saivat minut vaipumaan talvihorteeseen. Töiden jälkeen olen vain hautautunut sohvan nurkkaan viltin alle. Yrittänyt esittää hereillä olevaa, ettei mies tajua tilaani ja kuvittelee minun edelleenkin osallistuvan jotenkin talon töihin. Tämä sama vaiva minuun iskee joka talven tultua. Syksy on lempivuodenaikani, koska on pimeää ja viileää. Talvi on jäinen ja kirkas auringon heijastuessa hangista. Joululaulut soivat päässäni aina ulkona ollessa, johtunee lumesta.

Kun tulet koirien kanssa ulkoa kädet ja nenänpää jäässä, mikään ei ole mukavampaa kuin saada kuppi kuumaa. Koska juon kahvia vain aamuisin, töissä ja sosiaalisissa tilanteissa, olen teen kausikuluttaja ja nyt ei ole kausi eikä lempiglögiäni vielä löytynyt kaupoista, jäi jäljelle vain kaakao. Kuuma kaakao.

Toki olisin voinut heittää mikroon kupillisen maitoa ja siihen lusikallisen kaakaojauhetta, mutta halusin hieman hemmotellakin itseäni. Niinpä tein asteen hienompaa kaakaota. (hienompi = sokeripitoisempi)

Kuuma kaakao


Kuuma kaakao

4dl maitoa
1dl kermaa
100g suklaata
2rkl kaakaojauhetta

vaahtokarkkeja
suklaakastiketta

Lämmitä maito ja kerma kattilassa. Lisää suklaa ja kaakaojauhe, ja anna melkein kiehahtaa. Kaada kuppiin ja koristele (paloitelluilla) vaahtokarkeilla ja suklaakastikkeella. Vaivu (sokerinhuuruiseen) nirvanaan.

2 kommenttia: