sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Kynttilälyhty

Talon kellarista löytyi muuton jälkeen useita isoja lasipurkkeja, joissa oli säilytetty ilmeisesti maaleja. Millään pesulla purkit ei puhdistuneet ja ne ovat vain lojuneet aitassa odottaen että niille keksittäisiin jotain käyttöä, missä tahrat eivät haittaisi. Tapeteoinnista jäi yli reilusti liisteriä, joka on myöskin odottanut jotain käyttöä. Purkin mukaan liisteri vanhentuu avatussa pakkauksessa muutamassa kuukaudessa, mahtaako tämä pitää paikkansa? Alla olevassa kuvassa ei oikein kunnolla näy, miten koko purkki on valkoisen maalin täplittämä.


Ajattelin yhdistää nämä kaksi asiaa ja syntyi lehdillä päällystetty kynttilälyhty. Puhdistin purkista ja lehdistä roskat pois. Liisteröin lehdet ja taiteilin ne purkkiin kiinni. Vinkki niille jotka haluavat tätä kokeilla, pienet ja tasaiset lehden saa helpoiten kiinni. Paremmin tähän olisi varmaankin sopinut jokin lasille tarkoitettu erikoisliima, mutta kun tuota liisteriä kerran sattui olemaan niin...

Päivänvalossa lyhty ei ole kovin kaunis, mutta kun tulee pimeää ja lehtien värit hehkuvat kynttilän valossa, luo se oikein mukavasti tunnelmaa.


Syksyinen kynttilälyhty
Purkkeja on vielä muutama lisää, onko teillä mitään ideaa mitä niistä voisi tehdä?

Neulomis-into ei ota laatuakseen, viikonloppuna on melkein valmistunut taas yksi sukkapari, tällä kertaa ihan minulle itselleni. Väreissä on valkoista ja mustaa, aiheena Nightmare Before Christmas. Siitä enemmän sitten joskus.

Nyt voisin mennä syömään, keittiössä odottaa juuri uunista tullut perunarieska. Rieskaan on käytetty ruualta jäänyt perunamuussi, 3 munaa, vehnäjauhoja ja hieman suolaa. Uunissa 220 astetta n. 20 minuuttia ja tadaa:

Perunarieska

3 kommenttia:

 1. Kaunis lehti-lyhty. Olen joskus päällystänyt lasipurkkeja pitsisellä ikkunaverhon kaitaleella ja toisia kakkupapereilla. Hyvin kestivät kuistilla talven yli.
  Voi miten herkullisen näköinen rieska, namskis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kokeilemisen arvoiselta ajatukselta. Kuinka kiinnitit pitsin purkkiin?

   Poista