torstai 20. marraskuuta 2014

Jouluinen kranssi

Seuraava askel talon jouluistamisessa oli ulko-ovi. Alkaa olla jo joka jouluinen perinne, että teen itse oveen jonkinlaisen koristeen. Viime vuonna purin kranssin niin, että siitä jäi jäljelle vain tuo Tiimarista ostettu pohja. Sen ympärille oli hyvä koota tämän vuoden tuotos.

Ovikranssi

Tarvikkeina oli siis tuo ympyränmuotoinen pohja, rautalankaa ja leikkurit, havuja (joita on nyt hyvä kerätä kun lunta ei ole vielä hirveän paljoa), koristenauhaa sekä erinäisiä puisia koristeita. Kiedoin kuusen havut pohjan päälle vähän kerrallaan. Havuja oli vähän kaikenkokoisia, joten oli helpompi löytää sopiva havu jokaisen kohtaan. Samalla kieritin etukäteen leikkaamiani rautalanganpalasia siihen päälle niin, että havut asettuivat suurin piirtein ympyrän muotoon eivätkä törröttäneet minne sattuu. Viimeisten havujen oksat (siis kohta mistä oksa on katkaistu) työnsin ensimmäisten havujen alle piiloon.

Tarvikkeet

Havukoristeet sopivat jouluun


 Keskelle tullut pipari-koriste samoin kuin puiset sydämetkin on kiinnitetty palalla rautalankaa. Sen peittämiseksi on käytetty tuota koristenauhaa. Lopuksi on kiinnitetty rautalankagasta väännetty ripustuskoukku, jolla se oveen kiinnitetään.

Huomenna olisi vuorossa pikkujoulukauden avajaiset. Luvassa on hyvää ruokaa ja juomaa sekä railakasta seuraa ja viihdykettä. Tuskin maltan odottaa. Tässä vaiheessa ei ole vielä ähkysyönnyt kaikkia joulun herkkuja niin, että näkee unissaankin lanttulaatikkoa (tämä vaihe iskee yleensä joulukuun puolivälissä) ja painajaisia graavilohesta (joulupäivänä). Kaikki on vielä tuoretta ja niissä on uuden joulun viehätys jäljellä. En tiedä ymmärrättekö mitä yritän tässä selittää...

Mutta nyt pakkaamaan pikkujoulu-lahjoja. Hauskaa viikonloppua kaikille!


2 kommenttia: