sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Makuuhuone

Ainakin meitä itä-suomalaisia odotti tänään mukava yllätys aamulla. Maa oli peittynyt valkeaan lumipeittoon ja lisää tulee. Tämä ei ainakaan paranna minun nyt jo alkanutta joulu-intoiluani.


Aamuinen lumiyllätys

Olen jo esitellyt täällä muutoksen läpikäyneitä huoneita aiemmin. Makuuhuoneen näyttämistä olen vältellyt, koska se tuntuu jotenkin keskeneräiseltä. Sieltä puuttuu jotain, mutta en osaa sanoa mitä. Seinät on maalattu ja huoneesta löytyy kyllä kaikki tarpeellinen, mutta silti en saa ravistettua mielestäni tunnetta, että se ei ole vielä valmis. Myös makuuhuoneessa (kuten tämän talon melkein kaikissa huoneissa) on kirjahylly täynnä kirjoja. Eipähän tarvitse illalla kun on jo päässyt vällyjen väliin lähteä etsimään lukemista alakerrasta saakka.

Makuuhuone ennen ja jälkeen

Muuttaessamme taloon tämän(kin) huoneet seinät olivat beiget. Yhteen nurkkaan oli ruuveilla kiinnitetty koivukuvioinen lastulevy-vaatekaappi. Jonkin aikaa kaappia katselimme, koska täällä ei ole paljoa säilytystilaa, mutta yhtenä iltana tartuin vasaraan ja ruuvimeisseliin ja kaappi lähti. Kiroilu ja pauke olivat kuulema kuuluneet naapureille saakka. Kaapin tilalle tuli lipasto. Lipasto pelastettiin joskus tuolta Siilinjärven lähettyviltä ja se oli meille tullessaan myrkynvihreä. Valkoinen maali ja spraymaalilla tehdyt väriläikät muuttivat sen olemuksen täysin. Koira-sabluunan tein netistä löydetystä kuvasta.

Maalaus tekee lipastolle ihmeitä

Koirien talossa koira-aiheinen lipasto

Siinä mielessä huone ei ole valmis, että sen laajentamista ollaan mietitty. Huoneen molemmin puolin kulkevat ullakkotilat (sinne vie myös ovi, jonka edessä yöpöytä on). Haaveena olisi, että makuuhuonetta saisi laajennettua toisen ullakkotilan verran. Tämän talon yläkerran huoneet ovat kohtalaisen pieniä. Tämä aiheutti muuton aikana hieman ongelmia, koska entisessä vuokratalossamme olimme tottuneet noin kolme kertaa suurempaan makuuhuoneeseen.

Myös ovi päätettiin maalata harmaalla.


Joulua aletaan tuoda taloon vähän kerrallaan heti marraskuun alusta
Tuo laajentaminen ja minun toiveenani oleva lattian muovimaton vaihtaminen ovat olleet tärkeysjärjestyksessä viimeisinä, enkä tiedä pääsemmekö ikinä niihin asti. Makuuhuone ajaa asiansa, se on pimeä pesä jossa unen tulemista ei yleensä tarvitse kauaa odotella.

Mies ilmoitti haluavansa lähteä shoppailemaan tänään, joten Joensuuhun tiemme vie. Minä pääsen kiertämään kirpputorit ja Mies saa rauhassa koluta Bilteman ja vastaavien valikoimaa.

2 kommenttia: