perjantai 7. marraskuuta 2014

Langankierittimet

Lankakasoja siellä ja lankakasoja tuolla. Ne ovat vallanneet sohvasta toisen pään ja ne kurkistavat pussistaan pyykkitelineen alla. Kasoja on kirjahyllyissä ja pöytätasoilla. Satunnaisesti niitä löytyy myös lautasilta, taskuista ja koirien turkeista.

Katselin tätä kaaosta ja totesin että on aika tehdä tälle jotain. Kun langat kierittää keriksi, ne vievät paljon vähemmän tilaan kuin epämääräisinä vyyhteinä, jotka sekoittuvat ja tarttuvat toisiinsa kiinni. Olisin voinut tyytyä sanomalehdestä taiteltuun palaseen, mutta halusin lankavarastoon ripauksen hienostelua. Tämän vuoksi tulostin täältä tarkoitukseen suunniteltuja langankierittimiä. Kyllä, langankieritin taitaa olla itse keksitty sana mutta en keksi tähän nyt muutakaan.

Itsetehdyt langankierittimet

Tulostin kierittimet ja leikkasin pahvista sopivat aluskappaleet niille tuomaan kiinteyttä. Askartelupahvi on aika ohutta ja taittuu jonkin verran mikäli kerän tekee tiukaksi. Myös esim. pahvilaatikosta leikattu paksumpi pahvi on tähän hyvin soveltuvaa. Valmiiksi tulostettujen kierittimien tilalle keksin muitakin vaihtoehtoja:
  • Äideille ja mummoille voi tehdä tällaisia lasten piirrustuksista tai pyytää lasta nimenomaan piirtämään kierittimeen.
  • Kauniista lahjapapereista voi leikata sopivia kappaleita ja käyttää niitä.
  • Jos teilläkin on rikkimenneitä lasten kirjoja, niissä voi olla sopivia kuvia.
  • Retroilija voi tulostaa vanhoja mainoksia esimerkiksi Googlen kuvahausta ja käyttää niistä mieleisiään kuvia.
  • Kierittimien esiinjäävät päät voi skräpätä.
  • Miellyttävät muistot voi tulostaa valokuvina paperille ja kiinnittää kierittimiin. Lämmin lomakuva rentouttaa varmasti talven pakkasten paukkuessa.
Kierittimien mallina voi käyttää joko tuota minun käyttämääni tai sitten piirtää sen omasta päästään, malli on hyvin yksinkertainen.Uudelleenjärjestetty lankavarasto

2 kommenttia: