keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Joulukalenteri

Kyllä se voi pienestä olla joulumielikin kiinni välillä. Meillä on koko vuoden roikkunut seinällä erään suomalaisen maitotuote-valmistajan ilmaiskalenteri, johon ollaan merkattu menot ja muistamiset. Nyt kurkkasin kuitenkin jo etukäteen joulukuun kalenterilehteä ja ei se ollut hirvittävän joulumieltä herättävä. Kuvassa oli jonkinlainen punajuurilaatikko ja sen resepti. Kuva oli otettu aika läheltä tätä ei niin esteettisesti ruokahalua herättävää evästä ja minä en siitä minkäänlaista joulun tunnelmaa onnistunut löytämään. Olisi ollut edes kaunis kattaus ympärillä, mutta jos sellainen oli niin se oli rajattu kuvan ulkopuolelle.


Näinpä olen tuunasin sitten oman kalenteriversion ensi kuuksi. Ja koska en osannut yhteen lopettaa, malleja syntyi kolme. Jos sattuu niin että maailmassa on muitakin samasta pikkuseikasta kärsiviä kuin minä, niin toivottavasti joku näistä kalenterista miellyttää silmää enemmän.

Kalenterit voit ladata tästä. Tulostaa voit halusi mukaan joko kaikki tai sitten vaan valita sen lähimpänä omaa makua olevan.

Varpunen jouluaamuna


Vilautan samalla jo viime jouluna tuunattua jouluverhoa. Meillä on keittiössä kaksi isoa ikkunaa ja niissä on ollut yleensä verhokapat. Jos haluamme yksityisyyttä voimme käyttää kuvassakin näkyviä kauniita rullaverhoja. Joulukapat on tehty jostain Ikean peruspunaisesta kankaasta. Lisäripauksena olen ommellut niihin vielä jouluisen poron. Poro on ensin hahmoteltu kankaalle lyijykynällä (huolehdi että kynän jälki on pesussa lähtevää) ja sen jälkeen on ommeltu koneella edestakaisin jälkeä pitkin erilaisilla tikeillä. Halpaa ja helppoa! Silittäjälle pitää näköjään antaa palautetta työn laadusta. :)

Jouluporo -verhot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti