tiistai 3. helmikuuta 2015

Kirjoneule -tekniikka

Kuten tuolla jo aikaisemmin kerroinkin, sain eräästä toisesta blogista idean kokeilla kirjoneuleen tekemistä nurinpäin. Tärkeintä tässä mielestäni on, ettei jää miettimään asiaa liikaa, neuloo vaan. Se että neule on nurin, ei tarkoita sitä että tarvitsisi neuloa nurin.

Pöllölapaset

 Ensiksi kokeilin tätä Valentine Owls -lapasiin. Aloitin normaalisti ohjeen mukaan ranteesta. Kun tuli ensimmäinen rivi, jolla oli kahta väriä, humpsautin neuleen nurin. Sitten vaan neuloin, yhtään miettimättä langanvetoja tai sen tiukkuutta. Ongelmana minulla oli se, että alussa neule yrittää minulla taittua oikein päin (ks. alla oleva kuva). En tiedä onko muilla ollut samaa ongelmaa? Joka tapauksessa jatkoin neulomista ja jonkin ajan päästä myös neule asettui oikeaan muotoonsa. Sain aikaiseksi pöllölapasen ja sitten toisen. 

Neule yrittää alussa taipua "oikein" päin.

Kuvio jää neuleen sisälle ja langat kiertävät sen ulkopuolella hieman löysemmin.

Tulokseksi sain, jos nyt en täydellisen sileää jälkeä, niin ainakin sileämpää kuin ensimmäisellä kerralla oikein päin neulomalla. Pahoittelen jo nyt lapasten saajalle hieman möykkyistä jälkeä. Lapasten jälkeen aloitin sukat, joissa kiinnitin hieman huomiota langan kulkemiseen ja "venytin" neuleen muotoonsa jokaisen puikollisen jälkeen. Tällä tekniikalla voi sanoa että aika pienellä vaivalla saa aikaiseksi siistiä kirjoneuletta. Ehdottomasti tulen jatkamaan tämän käyttämistä jatkossakin. Kiitos Riitu vinkistä. :)5 kommenttia:

 1. Kauniit lapaset! Itse luin fb:ssa kyseisestä tavasta ja miettinyt, jos kokeilisin. Jos tulisi vain aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekniikka on siitäkin jännä ettei valmista tulosta näe ellei lapasta käännä välillä oikein päin, joten lopputulos on aina hieman yllätys. :)

   Poista
 2. Aivan yli yli yli ihanat pölöset <3

  VastaaPoista
 3. Hei. Kiitos monista hyvistä vinkeistä. Opin paljon täältä :) Saisiko sulta tuota pöllö lapasten ohjetta? :)

  VastaaPoista
 4. Hienoa, jos näistä on iloa :) Ohjeen saa tuolta linkistä tekstissä, sieltä pääsee lapasten sivuilla ja siellä on ohje jaossa.

  VastaaPoista