Suklainen tuulihattu eli Cream Puff |
Tuulihatut
100g voita2,5dl vettä
2,5 dl vehnäjauhoja
4 munaa
täytteeksi ja koristeeksi
kermaa
suklaata
Sulata voi veden kanssa kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita, kunnes taikinasta on tullut tiivistä massaa, joka irtoaa kattilan reunoista. Kaada taikina taikinakulhoon ja anna jäähtyä 5 minuuttia.
Lisää munat ja sekoita. Älä huolestu, jos mössö näyttää ensin koiran oksennukselta. Muutaman minuutin vatkauksen jälkeen tuloksena on kakkutaikinaa muistuttava massa. Pursota taikinasta palleroita pellille. Palleroiden päälle jäävät "huiput" voi painaltaa tasaiseksi kylmässä vedessä kastetulla sormella. Tästä annoksesta tuli 1,5 pellillistä. Taikina kohoaa uunissa reippaasti, joten muista jättää kohoamisvara palleroiden väliin. Paista 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Kun otat tuulihatut pois uunista, tee niihin terävällä veitsellä pieni viilto. Näin höyry pääsee karkaamaan ulos eikä latista hattuja. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma ja pursota se hattujen sisälle. Voit joko käyttää terävää tyllaa tai leikata hattuihin viillot ja pursottaa viillon kautta kerman. Koristele suklaalla.
Jos mielesi tekee suolaista, voi hattuihin laittaa sisälle vaikka kylmäsavulohta tai hitusen smetanaa ja mätiä.
Säilytä tuulihatut kylmässä.
Tuulihatut kohoavat uunissa reippaasti |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti