lauantai 28. helmikuuta 2015

Tuulihatut eli kermapuffit

Kevät tekee tuloaan vaikka päivät ovatkin harmaita ja lunta on vielä metreittäin kasoissa. Halusin leipoa jotain keväistä, ja tuulihatut sopivat hyvin ajatuksiin kevään ilmavista ja pirteistä päivistä. Amerikkalaiset ruoka- ja leivontablogit ovat villiintyneet täysin näistä ja siellä ne tunnetaankin nimellä Cream Puffs. Tuulihattujen plussana on se, että niistä voi helposti tehdä suolaisia tai makeita täytettä vaihtelemalla. Koska olen täysi suklaaholisti, tein omistani makeita.

Suklainen tuulihattu eli Cream Puff

Tuulihatut

100g voita
2,5dl vettä
2,5 dl vehnäjauhoja
4 munaa

täytteeksi ja koristeeksi
kermaa
suklaata

Sulata voi veden kanssa kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita, kunnes taikinasta on tullut tiivistä massaa, joka irtoaa kattilan reunoista. Kaada taikina taikinakulhoon ja anna jäähtyä 5 minuuttia.

Lisää munat ja sekoita. Älä huolestu, jos mössö näyttää ensin koiran oksennukselta. Muutaman minuutin vatkauksen jälkeen tuloksena on kakkutaikinaa muistuttava massa. Pursota taikinasta palleroita pellille. Palleroiden päälle jäävät "huiput" voi painaltaa tasaiseksi kylmässä vedessä kastetulla sormella. Tästä annoksesta tuli 1,5 pellillistä. Taikina kohoaa uunissa reippaasti, joten muista jättää kohoamisvara palleroiden väliin. Paista 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Kun otat tuulihatut pois uunista, tee niihin terävällä veitsellä pieni viilto. Näin höyry pääsee karkaamaan ulos eikä latista hattuja. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja pursota se hattujen sisälle. Voit joko käyttää terävää tyllaa tai leikata hattuihin viillot ja pursottaa viillon kautta kerman. Koristele suklaalla.

Jos mielesi tekee suolaista, voi hattuihin laittaa sisälle vaikka kylmäsavulohta tai hitusen smetanaa ja mätiä.

Säilytä tuulihatut kylmässä.

Tuulihatut kohoavat uunissa reippaasti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti