Suklaasydän muffinssit |
Suklaasydän muffinssit
50g voita2-3 munaa
2dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2rkl kaakaojauhetta
suklaata ja vaahtokarkkeja
voikreemi
150g huoneenlämpöistä voita
3dl tomusokeria
1rkl maitoa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää pehmeä voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niitä vuorotellen maidon kanssa taikinaan.
Täytä muffinssivuoat noin puolilleen taikinaa. Paina taikinan sekaan joko suklaa tai vaahtokarkki. Peittele taikinalla. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Vatkaa pehmeä voi. Lisää joukkoon hiljalleen tomusokeria. Kun tomusokeri on kunnolla sotkentunut joukkoon lisää maito. Voikreemin tekeminen kannattaa aloittaa valkoisella tomusokerilla, koska kun kreemi on valkoista, se on valmista. Nyt käytin SLY:n paketin mukana tullutta vaaleanpunaista tomusokeria ja arvioin valmiuden näppituntumalla. Pursota kreemi muffinssien päälle.
Ps. Kyllä, pursotustaitoja pitäisi selvästi rueta harjoittelemaan....
Nam, ja kauniita, kiva kun kokeilit reseptiä! Slysi
VastaaPoistaOikein hyviä tuli, kiitos ohjeesta. :) Liittyen siihen tammikuun kakun etsintäkuulutukseen, en tiedä pystynkö paljoa tuohon lisäämään. Asuin silloin Kuopiossa, joten epäilisin että resepti on ollut lehdessä joskus alkuvuodesta 2012. Kakku tehtiin tavallisessä kuivakakkuvuoassa, eli siihen jäi keskelle sellainen "tyhjä tila", ei sinällään muistuttanut ulkonäöltään täytekakkua. Väliin laitettu täyte kovettui jääkaapissa, mutta ei kuitenkaan niin kovaksi etteikö sitä olisi saanut hampailla rikki. Ehkä siihen laitettiin liivatetta, en muista...
PoistaOnpa sieviä. Ja itse olen alkanut pohtia, että leivonnassakin välineillä on väliä, itselläni käytössä mummon aikaiset vispilä ja kulho ja pursotukseen muovipussi (minä haluaisin ajatuksia toki moneen välineeseen, muottiin ym) Joten ei ne taidot vaan välineet ja maku aina ratkaisee.Kauniin kuvan olet ottanut.Sly 9/30
VastaaPoistaItsellä on kaapit täynnä kippoja ja välineitä, mutta kyllä ne on ne tietyt luottotavarat, mitä tulee aina käytetyksi leipoessa. Ei vaan millään raaskisi luopua noista "turhista"...
PoistaLöytyipä kiva blogi. Nämä muffinssit taitaa päästä ensimmäisenä kokeiluun, kun tarvikkeetkin löytyy kaapista. :)
VastaaPoistaTervetuloa lukijaksi! :)
PoistaTuossahan koko ohjeessa ei lue paljonko sitä maitoo pitäis laittaa kuivien aineiden kanssa
VastaaPoista