torstai 18. syyskuuta 2014

Kiraffi keittiössä

Tänään leivotaan!

Kiraffi kääretorttu
Silloin tällöin minulta on aina kysytty kuinka teen kuvioitua kääretorttua. Ohjeita ja tapoja tähän varmaan löytyy yhtä monta kuin netissä on kotikokkeja. Yksi tapa on kuitenkin muodostunut suosikikseni, koska siinä taikinasta tulee ihanan kuohkeaa.

Kiraffi-kuvio ei todellakaan ole ainut jota tällä voi tehdä. Vaalean taikinan voi värjätä punaiseksi (elintarvikevärillä tai marjamehulla), muotoilla sillä sydämiä ja paistaa rakkaus-torttu. Chevron-kuvio oli jossain vaiheessa myös suosittu. Tai tortun päälle voi kirjailla oman kullan nimen tai onnen toivotuksen (kunhan muistaa tehdä sen peilikuvana).

Kuvioitu kiraffi-kääretorttu

Ainekset:
5 munaa
0,75dl vettä
0,75dl öljyä
1,5dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1,5rkl kaakao-jauhetta

Täyttämiseen
hilloa
kermavaahtoa

1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Lisää puolet sokerista valkuaisten joukkoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.

2. Sotke keltuaisten joukkoon loppu sokeri, nesteet ja jauhot. Yhdistä vaahdot hellävaraisesti. Sekoita pohjaa myöten, keltuais-taikinalla on taipumusta valua pohjalle.

3. Pursota yhdistelmä-vaahdolla kuvioita leivinpaperille. Paista 2 minuuttia 180C asteessa.

4. Sotke kaakao loppu taikinaan. Kaada pellille paistetun vaahtokuvion päälle. Paista vielä 10-15 minuuttia 180C asteessa.

5. Anna jäähtyä. Täytä kermavaahdolla ja hillolla (tässä käytin omenahilloa ja vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, kun en jaksanut kauppaan lähteä. Suosittelen kuitenkin kermavaahtoa).


2. Sekoita vaahdot

3. Pursotetut kuviot

4. Loput taikinasta paistettujen kuvioiden päälle
Valmis kiraffi-kääretorttu
Kuvassa näkyy kovin yksinäinen tortun viipale lautasella. Se on leikattu ihan kuvaus-rekvisiitaksi. Sen lisäksi leikkasin tortun molemmista päistä palaset saadakseni siitä siistin. Ja sisälle laittamaani kastikettakin jäi yli. Syntyi annos, jota en näin julkisesti tunnusta syöneeni, mutta jonnekin se katosi...


1 kommentti:

  1. Kylläpäs on herkullisen näköinen lautanen,kylläpä mullekin ois kelvannu,pitää sit tehä ite.

    VastaaPoista