keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Matkalla kotiin

Tänään vietin päivän töiden puolesta Joensuussa. Aamulla oli mukavaa ajella sinne, maisema oli hieman sumuinen ja unenomainen. Pohjanmaalla asuessani en ikinä tottunut niihin loputtomiin peltoaukeisiin. Nyt kun koti on taas Pohjois-Karjalassa herää ylpeys kotiseudusta (ei sillä että se olisi ikinä minnekään hävinnyt, enemmänkin korostunut).

Ahvenisella
Töiden lomassa kävin hieman ruokatunnilla kiertelemässä keskustan kauppoja. Löysin aivan torin kupeesta kaksi ihanaa sisustusliikettä. Ensimmäinen oli Pikkuruinen puoti. Siellä oli nyt menossa alennusmyynnit, tekevät tilaa syksyn uutuuksille. Mukaan tarttui keksi-/koristemuotteja. Yleensä vierastan tälläisia pieniä kauppoja, koska niissä tulee sellainen olo että on pakko ostaa jotain kun kerran sinne uskaltautui häiritsemään. Tällä kertaa niin ei käynnyt, palvelu oli oikein hyvää, mutta ei tyrkyttävää. Pikkuruiselle puodille en löytänyt omia verkkosivuja, korjatkaa joku minua jos sellaiset on olemassa.

Pikkuruisen puodin muotit
Toinen hieman isompi paikka oli kävelykadulla oleva H & B Home. Valikoima oli suurempi, mutta Puodin tunnelma oli jotenkin kodikkaampi. Sieltä silmiini tarttui erittäin kaunis valikoima erilaisia metallilaatikoita, joita oli joka tarpeeseen: kaakaolle, muroille, vanupuikolle, teelle jne. Nyt ostin sokerilootan, joka valikoitui ostoslistalle siinä olevan kätevä kaatonokan ansiosta. Seuraavalla kerralla on varmaan pakko hakea violetin sävyinen kaakao-purkki.

Lisää sokeria

Sain myöskin tuotua sisälle paketin, josta eilen mainitsin. Minä olen suuri verkkokauppojen kannattaja, koska täällä syrjäseuduilla ei ole niin hirvittävästi valikoimaa. Toki haluan tukea paikallisia kauppoja, mutta pakkohan se on myöntää ettei täältä kaikkea saa. Olen etsinyt olohuoneeseen kattolamppua ja se silmällä selailin erilaisten verkkokauppojen sivuja. Mieleistäni lamppua en löytänyt, mutta Hyvän tuulen puodissa oli niin paljon kaikkea muuta kivaa, että tilaus lähti. Paketti saapui yllätyksekseni melkein seuraavana päivänä. Ja minulle tärkeä seikka, Hyvän tuulen puodissa olivat hinnat kohdallaan. Chocolate- ja There's no place like home- kyltit, sipulikori ja violetit jatkojohdot saivat kodin täältä.

Kaikki tämä tavarapaljous aiheutti jonkinasteisen shoppailu-ähkyn. Nyt onkin usean kuukauden ostokset tehty muutamassa päivässä, voi taas keskittyä remonttiin. Haaveena on, jos viikonloppuna saisi vaihdettua eteisen tumman muovimaton johonkin hieman vaaleampaan. Pieniä askelia siis kerrallaan.  Lisäksi olen yrittänyt miettiä esittelyä, jota minulta pyydettiin tuolla kommenteissa. Katsotaan saanko jotain viikonloppuna aikaiseksi. Päivä venyi sen verran pitkäksi etten jaksanut keskittyä ruuan laittamiseen, heitin vain lautaselle makaroneja, mozzarellaa ja ruohosipulia omasta puutarhasta.

Tässä vielä kuva kotimatkaltani. Mitä te muualle maailmaan eksyneet kaipaatte Pohjois-Karjalasta?

Tie kotiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti