torstai 25. syyskuuta 2014

Verhovillitys

Minä olen suosinut tekstiileissa aikaisemmin aika kirkkaita värejä. Miehen tultua mukaan kuvioihin on väritkin muuttuneet maltillisemmiksi ja violettia näkyy meillä aika paljon vähemmän kuin aikaisemmin (miten kukaan voi vihata violettia??)

Hyvänä esimerkkinä käytöstä poistuneista verhoista on Ikean Saralisa-kuosi. Minulla on kangasta kahden ison verhon verran ja olen kovasti yrittänyt keksiä sille jotain uusiokäyttöä (ei Kirsti, en anna niitä sinulle koska rakastan niitä liikaa :)). Hyvä esimerkki aiheesta löytyy vaikkapa täältä.
Jotenkin en vaan ole raaskinut uhrata tätä mihinkään.


Nykyään meillä on enemmän valkoista ja harmaata ja lisää niiden eri värisävyjä. 

Totesin että tähän täytyy saada muutos. Jos pikkuhiljaa hivutan taloon taas iloisempia kuvioita ja räväkämpejä värejä, ehkä Mies ei huomaa? Mielessä on ollut jo pari viikkoa että keittiön kesäverhot pitäisi vaihtaa. Minulla on ihan miellyttävät syysverhot, mutta jotenkin sielu huutaa nyt jotain uutta. Sitä etsiessäni törmäsin tähän kangaskauppaan verkossa. Seuraavat kuvat eivät ole minun ottamiani, vaan ne on poimittu tuolta kaupasta.

Owly 3
Autumn Leaves 8

Pöllö 2
Arvidssons Textil -Tomteboda 1

Erilaisia kankaita on satoja ja valinnanvaikeus on suuri. Hinnat on mielestäni kohtalaiset verrattuna muuttamaan muuhun verkkokauppaan. Taustalla on saksalainen yritys ja en ainakaan pikaisella haulla löytänyt haukkuja. Täytynee testata. Ja nythän on hyvin aikaa alkaa valmistautua jo jouluun ja miettimään jouluverhoja....

Tietysti on myös ne suomalaiset perinnevaihtoehdot, Marimekko ja Finlayson. Tässä lempparini heidän tämän syksyn valikoimista: Marimekon Siirtolapuutarhan uusi violetti-harmaa väritys ja Finlaysonin Saarni.

Kuva: Marimekko

Kuva: Finlayson

Jonkin asteista pesänrakennus-viettiä on selvästi havaittavissa, niin kuin aina syksyisin. On niin mukavaa käpertyä sohvan nurkaan viltin alle glögimukillisen kanssa, kun ulkona on pimeää ja märkää. Kuvaan kuuluu luonnollisestikin myös muutama koira jalkoihin tuhisemaan, kunnolliset villasukat ja tuli hellaan tuomaan lämpöä.

3 kommenttia:

 1. Hyvähyvähy-marimekkoa! Mulla on yksi pöllökangas ylimääräisenä- kankaana ohutta mutta verhokangasta kuiten. Joteksin sivuilta käy kattoo millasta, saat sen jos haluat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten sinulla on voinnut jäädä pöllökangas ylimääräiseksi? :) Tokikaan en kieltäydy tarjouksesta. Joko olet kerinnyt aloittaa tämän syksyn neulomisrumban?

   Poista
  2. Neulomisesta ja pipoilusta haaveilen- josko talvemmalla!! Ja syytän marimekon palalangasalea- ostin pöllölle korvaajan ja eihän tuon rääpäleen kanssa kankaasta muuta ehdi haaveillakkaan:(. Plöäh! Mut tää sun blogi on IHANA!

   Poista