keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Taulu valokuvasta

Minä tykkään valokuvaamisesta ja vielä enemmän tykkään kuvien ripustamisesta näytille. On ihanaa, kun yhden kuvan näkemällä pääsee palaamaan johonkin erityiseen paikkaan, muistoon ja tunnelmaan. Meillä vaihtuu esillä olevat valokuvat aika usein koska koko ajan tulee lisää muistoja, joiden haluaa pysyvän mielessä. Neiti 4-veetä koskevia kuvia olen koonnut ihan järjestelmällisesti kansioon, mutta muuten olen digiajan lapsi ja suurin osa kuvista on tietokoneen uumenissa säilössä (ja varmuuskopioituna tietenkin).

Pienet kuvat ovat siitä mukavia, että niitä mahtuu esille paljon. Kuitenkin mukavaa vaihtelua seinälle/kansioon tuo kuvien kokovaihtelu. Valokuvien tai julisteiden tilaaminen suurena kuitenkin maksaa ja harvalla meillä on kotona vehkeitä, joilla tulostaa isompia kuvia. PosteRazor 
tarjoaa mahdollisuuden tulostaa kuvia isona ihan kotitulostimillakin. Ohjelmaan pääsee tutustumaan ja sen voi ladata ilmaiseksi tuosta linkistä.

PosteRazorilla tulostettu kuva, alaosan jätin pois sen tummuuden takia.

Kuva leikattuna ja aseteltuna

Tarkoituksena on, että ohjelmaan ladataan kuva, josta haluat tehdä julisteen. Sen jälkeen määrittelet minkä kokoiselle paperille tulostat ja minkä kokoisen kuvan haluat. Ohjelma "pilkkoo" kuvan sinulle siihen muotoon, että sen pystyy tulostamaan ja kasaamaan kuin palapelin. Kätevää. PosteRazor on englannin kielinen, mutta kohtalaisen helppo käyttää.

Yksi minun lempimuistoistani on, kun Kuopiossa asuessamme pääsimme miehen kanssa kahdestaan metsään. Vain me, veden liplatus ja kaikki se rauha. Lapsiperheessä nämä hetket ovat yleensä aika harvassa ja pitää vaalia niitä mahdollisuuksia joita saa. Kuva jonka olen tässä koonnut, on juuri tuolta reissulta. Kuvan olisi voinut asetella kehyksien keskellekin, mutta jotenkin se on silmiinpistävämpi noin "epäkeskellä".

Paperin rajoja ei huomaa kun leikkausjälki on suoraa ja osat kohdallaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti